SIONISM. Enligt en färsk studie är en majoritet av uttalanden från sionistledare felaktiga.

En studie från en israelisk tankesmedja visar att mer än 70 procent av uttalanden från höga israeliska politiker är falska.

Studien har genomförts av Yifat Media Check Ltd. och Hamashrokit (Visslan) – en faktakollande NGO – och enligt resultatet var majoriteten av uttalanden från israeliska toppolitiker förra året antingen helt eller delvis felaktiga, där representanter från regeringspartierna var mer benägna att ljuga.

74 procent av dessa representanters uttalanden var falska, 12 procent var delvis sanna och enbart 14 procent var sanna.

Benjamin Netanyahu toppar denna lista med sina ogrundade anklagelser mot Irans kärnvapenprogram, trots att Iran har fortsatt att genomföra alla löften i kärnvapenavtalet från år 2015. Detta enligt Internationella atomenergiorganet (IAEA). USA har trots detta återinfört sanktioner mot landet.

På andra plats hamnade Israels inrikesminister Arye Deri. Författarna till rapporten anser att huvudproblemet med falska nyheter är att de får en högre grad av trovärdighet när de får spridning genom etablerad media.

Enligt studien har Netanyahu påståenden om Iran ansetts vara trovärdiga av 88 procent av läsare och TV-tittare i Israel.

— Denna studie visar att politiker vet att de inte behöver stå till svars för sina felaktiga påståenden, säger Tehilla Schwartz-Altschuler, chef för programmet Demokrati i informationsåldern på Israels demokratiinstitut.

Källa:
Israeli think tank admits Zionist leaders lie most of the time


  • Publicerad:
    2018-11-21 22:30