POLITIK En av Sveriges kändaste proffstyckarmarxister, Jan Guillou, menar att Vänsterpartiet kan bli de nya Socialdemokraterna om de bara slutar med kulturmarxism.

Det är SVT:s Politikbyrån som har intervjuat författaren och debattören Jan Guillou i ett avsnitt där man diskuterar Vänsterpartiet och dess kommunistiska arv.

Guillou intervjuas i egenskap av en av Sveriges kändaste marxister, som till och med arbetade åt KGB under slutet av 60-talet.

Enligt Guillou har V stor potential att bli ”de nya Socialdemokraterna” eftersom sossarna rört sig mot höger. Ändå menar han att V:s står ”lite till höger om socialdemokratin modell 1968”.

— Vore jag med i Vänsterpartiet skulle jag vara övertygad om att vi är de nya Socialdemokraterna, säger Guillou.

— Men då måste vi bli av med de där identitetsidioterna! Vi måste förstå att vi kan inte ursäkta muslimska reaktionära dårar i förorterna bara för att de är invandrare.

Enligt Guillou måste Vänsterpartiet ha en slags ”likaprincip” för alla och han går så långt som att förespråka en utrensning av kulturmarxister som är besatta av hudfärg.

— Vi måste kasta ut alla de som springer omkring i vårt parti och talar om hudfärg.

Guillou menar att det är märkligt att man under nuvarande år ens talar om ras och religion. Detta trots att många av hans egna krönikor handlar om att försvara muslimer.

— Om man funderar på det som socialist tror man inte att det är sant, hävdar Guillou.