INRIKES. Janne Josefsson menar att Sverige blivit en apartheidstat.

Janne Josefsson, känd journalist och reporter på SVT:s program Uppdrag granskning – numera även krönikör på Dagens Nyheter – skriver i en krönika för tidningen att ”Sverige har blivit en apartheidstat”.

Vi kallar det mångkultur men i själva verket har vi skapat en social, ekonomisk och mänsklig apartheid i Sverige. Oavsett vilken regering vi haft så har segregationen tilltagit.

Vart Janne Josefsson än åker i landet, är inte Sverige längre ett land, tycker han. Istället är det ”skilda världar överallt”. Enligt honom har den så kallade integrationen totalt misslyckats. Mindre än en procent av eleverna på Sjumilaskolan i på Hisingen i Josefssons hemstad Göteborg har svenska som modersmål. Det är ungefär fyra elever av femhundra. De flesta talar primärt arabiska och somaliska. Var fjärde pojke på skolan blir kort efter avslutad skolgång kriminell.

Trots allt prat om ”integration”, har segregationen bara blivit värre och politikerna är oförmögna att göra något åt den dåliga samhällssituation som de har skapat, menar Josefsson.

Källa:
Janne Josefsson: Det osar krutrök i världens bästa land


  • Publicerad:
    2019-09-17 18:00