INTERVJU. I SVT:s Uppdrag Granskning intervjuades ”komikern” och krönikören Özz Nûjen av Janne Josefsson med anledning av anklagelserna om att Nûjens familj betalade Drottninggatanterroristen Rakhmat Akilov svart.

Rakhmat Akilov, som erkänt att det var han som utförde terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året, har uppgett i förhör att han arbetat svart som målarassistent på Gotland under 2015. Akilov ska ha jobbat som målarassistent på ett sommarhus som ägs av ”komikern” och Expressenkrönikören Özz Nûjens syster och hennes man.

I utredningen mot Akilov framkommer det att han tagit emot drygt 85 000 kronor från framförallt ett konto som tillhör Özz Nûjens syster och svåger. På banköverföringarna till Akilov står det bland annat “Gotland” och “jobb”. Banköverföringarna till Akilov från Nûjens syster och svåger ska inte ha deklarerats.

Detta är uppgifter som SVT:s Uppdrag Granskning och reportern Janne Josefsson tar upp i en intervju med Nûjen.

På frågan om hur det kommer sig att Akilov arbetade med Özz Nûjens hus svarar Nûjen.

— Jag har inte haft nåt samröre med honom. Jag har inte fixat nånting, jag har inte varit inblandad i det här överhuvudtaget. Det här sommarhuset äger jag då tillsammans med min syster och min svåger. Jag har ingen delaktighet i det här överhuvudtaget, säger Nûjen och anklagar Josefsson för att vilja “svärta ner” Nûjens namn.

— Du litar mer på en terrorist än att prata med en person som är ansvarig för det här projektet (Nûjens svåger, red. anm.).

Özz Nûjen uppmanade Josefsson flera gånger i intervjun att ta kontakt med hans svåger, som ska ha varit projektledare för renoveringen av sommarhuset, trots att svågern vägrat att ställa upp på en intervju med Josefsson.

Se intervjun nedanför:

Del 1:

Del 2:


  • Publicerad:
    2018-04-27 10:00