Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Feministisk ÖB poserar med Özz Nûjen: “Vi försvarar Sverige”

Av Redaktionen, 2018-12-10
redaktionen@nordfront.se

ABSURDISTAN. Den kontroversielle överbefälhavaren Micael Bydén poserar glatt med ”komikern” Özz Nûjen på Twitter. ”Vi två försvarar vårt Sverige”, skriver Nûjen, följt av flera hjärtan och Sverigeflaggor.

Den kurdiske så kallade komikern Özz Nûjen har gjort en karriär på att attackera och håna Sverige och svenskheten. I våras såg det ut som att hans karriär skulle ta slut, när SVT:s Uppdrag granskning och Janne Josefsson avslöjade att den dömde terroristen Rakhmat Akilov arbetat svart med att renovera ett fritidshus som Nûjen äger tillsammans med familjemedlemmar.

För att ”rentvå” sig själv kom Nûjen att lägga upp en egen version av intervjun där Josefsson konfronterade honom, men detta ledde endast till att ”komikern” fick utstå än mer kritik med tanke på sitt uppträdande och sin oförmåga att svara på frågorna.


Özz Nûjens numera ökända intervju med Janne Josefsson om anställningen av terroristen Rakhmat Akilov.

Efter att flera tillställningar med Nûjen avbokats tycks det dock som att hans karriär har kommit igång igen. Nu så pass att självaste överbefälhavaren (ÖB) Micael Bydén glatt poserar med honom på en ”selfie” på Twitter.

”Vi två försvarar Sverige”, skriver Nûjen till bilden, där Bydén gör tummen upp.

Micael Bydén är själv en kontroversiell figur som tycks vara mer intresserad av feminism och homolobbyfrågor än försvaret av Sverige och dess folk.

— En försvarsmakt som är mer jämställd än den vi har i dag är en starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv, det är ingen rättvisefråga, sade Bydén vid ett toppmöte om så kallade genderfrågor.


I oktober tvingades generalmajoren Anders Brännström att säga upp sig från Försvarsmakten efter 45 år i tjänst tack vare en konflikt med ÖB rörande uttalanden om att massinvandringen till Europa utgör ”en påfrestning på hela samhället och hela Europabygget”.

Enligt Brännström ogillar Bydén att man uttalar sig i sådana frågor, och att man istället bör fokusera på ”jämställdhet”.

Men på Twitter haglar kritiken in mot överbefälhavaren och många tycker att det är olämpligt av honom att posera på bild med en person som Özz Nûjen.


  • Publicerad:
    2018-12-10 08:30