INRIKES Den så kallade komikern Özz Nujen anklagas för att ha ”kränkt” en flicka i publiken under en föreställning i Ljusdal under tisdagskvällen. Den kurdiske proffsprataren ber nu ”förbehållslöst om ursäkt” och menar att han aldrig vill sin ”publik illa”.

Det var under tisdagen som den kurdiske ”komikern” Özz Nujen uppträdde i Ljusdal i Hälsingland med pjäsen ”Laika”. Plötsligt avbröt Nujen föreställningen och tilltalade en ung flicka i publiken på ett ”konfrontativt och kränkande” vis, enligt Ljusdals riksteaterförening, som arrangerade tillställningen.

I ett Facebookinlägg skriver arrangören att Nujens beteende ”på inget sätt [var] rimligt i förhållande till vad denna teaterbesökare gjorde”. Men enligt Nujen själv gjorde han egentligen inget fel.

— Personens letande tar fokus från scenen. Och då frågade jag: ”Ursäkta vad är det du letar efter”. Då svarar personen: ”Jag letar efter min medicin”. Då sa jag att ”då väntar vi tills du hittat din medicin”, säger han till Ljusdals-Posten och berättar att han erbjöd flickan vatten när medicinen kom fram.

I ett brev till Ljusdals riksteaterförening ber han dock om ursäkt och skriver:

Har någon tagit illa upp eller vid sig så ber jag förbehållslöst om ursäkt. Jag hånar och driver gärna med politiker, kändisar, makten och förtryckare men vill aldrig min publik illa.