INRIKES. ”Komikern” Özz Nûjen hade blivit inbjuden av Tidaholms kommun att komma dit och föreläsa om ”mångfald”. Kommunen har dock nu valt att ställa in evenemanget efter att ha mottagit kritik om inbjudan till Nûjen.

Tidaholms kommun bjöd in den så kallade komikern Özz Nûjen att hålla en föreläsning om ”mångfald” på Sagabiografen i Tidaholm, en föreläsning som egentligen skulle ske imorgon.

I ett försök att marknadsföra föreläsningen skrev kommunen:

När Özz pratar om mångfaldsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald. Det är en stor skillnad. Verklig mångfald handlar om att inkludera HBT-människor, rörelsehindrade, äldre, överviktiga, smala, invandrare, kvinnor… och till slut blev dessa till en majoritet – fastän dessa frågor ofta kallas minoritetsfrågor.

Tidaholms kommun har dock nu tvingats ställa in det planerade evenemanget efter att de mottagit kritik om Nûjens föreläsning. På sin hemsida skriver kommunen:

De senaste dagarna har kommunen fått motta både positiva och negativa skrivningar om föreläsningen men då vi inte kan garantera att föreläsningen blir den positiva upplevelse som var syftet, ställs föreläsningen in.

Sedan en tid tillbaka har Özz Nûjen fått hård kritik efter att det avslöjades att hans familj betalat ut svart lön till Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov.

Källa:
Torsdagens föreläsning om mångfald ställs in


  • Publicerad:
    2018-05-17 12:20