Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Özz Nûjen hotade att misshandla kvinna på buss

Av Redaktionen, 2017-05-11
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. Den svenskfientlige komikern Özz Nûjen erkänner i en krönika att han hotat att misshandla en kvinna på bussen.

Den kurdiske nationalisten och ”antirasisten” Özz Nûjen skriver i en krönika i Bonnier-tidningen Expressen hur han hotat att misshandla en kvinna när han åkte buss i Östermalm. Detta som ett svar på att kvinnan på bussen reagerat på hur han talade kurdiska istället för svenska. Nûjen skriver i sin krönika att han ”väste” åt henne och kallade henne för ”kärring” samtidigt som han hotade slå henne i ansiktet.

När jag la ned telefonen i fickan så väste jag tillbaka till damen i samma vassa föraktfulla ton och sa:

– Sila tugget! Håll brödsaxen! Annars får du en tjottablängare rakt mellan lysmaskarna så du får åka plingplong-taxi till plåsterhuset, kärring!

Den kurdiske nationalisten skriver vidare i krönikan att han är offer för ”strukturell rasism” och menar att det till skillnad från kurdiskan inte finns något svenskt språk.

Även om Özz Nûjen och Expressen uppenbarligen anser att det är okej att hota kvinnor som anser att man ska prata svenska i Sverige, så är olaga hot ett brott som vid fällande dom ger böter eller fängelse i upp till ett år.

Källa:
”Sila tugget! Håll brödsaxen!” väste jag till damen på bussen


  • Publicerad:
    2017-05-11 22:45