Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Özz Nûjen tvärvänder – vill snacka med Janne Josefsson och “berätta allt”

Av Redaktionen, 2018-06-04
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. När Janne Josefsson intervjuade den så kallade komikern Özz Nûjen angående att terrormisstänkte Rakhmat Akilov hade anlitats för att bygga om hans sommarhus vägrade han att svara på frågor och kallade istället Josefsson ”creepy gubbe”. Nu har han dock ändrat sig och vill att Janne Josefsson gör ett nytt försök.

Rakhmat Akilov – som med största sannolikhet kommer att dömas för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra året – uppgav under förhör att han tagit emot betalning för arbete på ett sommarhus som ägs av komikern Özz Nûjen och hans syster med make. Uppdrag gransknings Janne Josefsson försökte därför att genomföra en intervju där den så kallade komikern skulle ges utrymme att förklara transaktionerna, som inte var deklarerade.

Men istället för att svara på frågorna gick Nûjen till hård attack mot Josefsson, som han bland annat kallade för ”creepy gubbe” eftersom hans systers barn svarat i telefonen när Josefsson sökt hennes make.

Nûjen filmade även hela intervjun, som han sedermera publicerade på Youtube med hopp om att vinna svenskarnas sympati. Men i verkligheten vändes opinionen mot honom vilket bland annat har lett till ett flertal avbokade föreläsningar för den kurdiske proffstyckaren.

Nu har han dessutom ändrat sig och meddelar att han vill att Janne Josefsson gör en ny intervju med honom i ärendet. Detta meddelar han i en krönika som publicerats av Expressen, där han bland annat skriver om hur hemskt han tycker att det är att som kurd sammanblandas med terrorister. Han erkänner också att intervjun för hans egen del ”inte blev så bra”:

Min intervju med Janne Josefsson blev kanske inte så bra och ja, jag var irriterad och hade en upprördhet som jag försökte tygla. Det gick väl så där om man ska vara välvillig. Istället blev mina budskap otydliga och jag uppfattades som oförskämd mot journalisten som jag trots allt hade tackat ja till att möta. Jag är förstås ledsen för detta.

Han försöker också i krönikan att ge svar på Josefssons frågor. Enligt Nûjen är allt en byggentreprenörs fel:

Utbetalningarna till det konto som visade sig tillhöra den person som mer än ett år senare genomförde terrordådet, Rakhmat Akilov, utfördes på uppmaning av den byggentreprenör som anlitats av min svåger för renovering av vårt gemensamt ägda fritidshus. Varje delbetalning baserades på av entreprenören redovisade arbetstimmar, som de förstås skulle få betalt för.

Han betonar återigen att han personligen inte har haft något med vare sig renoveringen eller utbetalningarna att göra. I sms och telefonsamtal till Aftonbladets skvalleravdelning ”Nöjesbladet” utvecklar Nûjen det han skriver i sin krönika. Han menar att han var ”skärrad och väldigt ledsen” att han ska ha förknippats med en misstänkt terrorist. Vidare menar han att drevet mot honom var personligt.

— Hade jag inte varit den jag var så hade ju ingen brytt sig, säger han och fortsätter:

— Jag har levt under enormt hot, press och hat, och min familj också. De som sätter igång sådana här misstänkliggöranden, och särskilt i det här fallet där jag inte ens varit inblandad, det har varit jättejobbigt och känslosamt för mig och mina nära och kära.

Men Janne Josefsson tycks inte vara intresserad av ”komikerns” utsträckta hand:

— Jag tänker inte svara honom. Han ångrar väl sig djupt naturligtvis och det får han gärna göra och han får gärna ringa. Han har, milt uttryckt, stor brist på självinsikt och har väl problem med sin verklighetsuppfattning. Annars hade det aldrig gått till på det sättet. Det var ändå en av de mest förunderliga intervjuer jag gjort, och jag har varit med om mycket, säger Janne Josefsson och fortsätter:

— Han anklagade mig för att vara ”creepy” och att jag skulle ha ringt barn. Jag trodde ett tag att det var en ståupp-grej han kanske skulle spela upp på scen. Det var en märklig person. Nej, vad ska jag göra en ny intervju för? Jag är inte intresserad av att ställa några mer frågor.

Se Janne Josefssons omtalade intervju med Özz Nûjen:

Källor:
Janne, jag pratar gärna med dig igen
Özz Nûjens vändning om Janne Josefsson: ”Han försökte bara göra sitt jobb”


  • Publicerad:
    2018-06-04 11:30