INRIKES. Försvarsmakten kritiseras hårt av svenskar på nätet efter att ha ÖB gjort en rad politiskt korrekta uttalanden.

Mellan 1-3 oktober höll Försvarsmakten en konferens om ”kvinnor, fred, säkerhet, genderfrågor och jämställdhet”. Överbefälhavare Micael Bydén verkar nöjd över Försvarsmaktens inställning i de här frågorna men menar samtidigt att det är ”mycket kvar att göra”.

Konferensen får stort stöd ifrån Charlotte Isaksson, ”Senior Gender Advisor” i EU, som säger att inte bara Bydén utan även ”en stor del av hans närmsta medarbetare” inom Försvarsmakten lägger ”en stor del av sin arbetstid” på jämställdhetsfrågor.

ÖB säger vidare att han vill ha ”fler kvinnor in” för att skapa en ”starkare försvarsmakt ur ett operativt perspektiv”. Han säger också att jämställdhet måste tvingas fram och att utvecklingen avstannar naturligt ifall de inte aktivt pratar om det, repeterar och utbildar sin personal.

Att Försvarsmakten, som har som uppgift att försvara Sverige militärt, fokuserar på sådana här frågor har fått kritik från svenskar på nätet. Youtubeklippet har i skrivande stund endast 113 gilla och 470 ogilla. Nedan följer några av kommentarerna till den politiskt korrekta jämställdhetsivern:

”Varför är det så viktigt för försvaret att försöka övertala kvinnor till att medverka? Är inte kvinnor fullt kapabla människor eller något? Vet dem inte själv vad dem vill eller inte?”

”ÖB, om du deltar mot din vilja, på order. Blinka två gånger snabbt och ge mig en like! Då kommer jag och befriar dig från dina PK kidnappare!”

”Undrar vad karolinerna skulle ha och säga om detta.”

”Skjut, gräv, tig. sluta fjanta er.”

”Politisk korrekthet har tagit över försvarsmakten. Vidrigt!”


  • Publicerad:
    2018-10-04 18:10