MUSIK Denna vecka presenterar Nordfront en sång från ett av de mest populära tv-spelen någonsin. Då våren tycks få ge vika för vintern går likaså låten i vintertema.

Den amerikanske kompositören Jeremy Soule föddes 1975 i Iowa i USA. Under sin karriär har han komponerat musik till filmer, tv-serier och över 60 olika datorspel. Hans mest framstående verk anses ofta vara de tre spel i rollspelsserien Elder Scrolls han gjort musiken till: Morrowind, Oblivion och Skyrim. För hans jobb på det sistnämnda spelet blev han nominerad i kategorin ”bästa spelmusik” på British Academy Film Awards 2012.

Soule har också komponerat musik till den svenska dokumentärserien ”Krig för fred”. Han producerar oftast musik som framförs av orkestrar.

Veckans låt ”A Winter’s Tale” kommer från det senaste spelet – som släpptes 2011 – och ska förmedla en lugn känsla till lyssnaren (eller spelaren). Det instrumentella musikstycket spelas ofta när man kommer in från den karga, gråa och kalla världen som är den nordliga provinsen vid namn Skyrim. Spelet är kraftigt inspirerat av Norden, vikingar och asatron, även om världen är en fantasyvärld som bebos av bland annat afrikaner med en fungerande civilisation, högalver, skogsalver och kattmänniskor som kallas Khajiiter.