HBTQP I en krönika i Aftonbladet oroar sig en journalist över att transvestiter kommer att raderas från Melodifestivalen av den ”homofoba dårhögerns inhumana napalm”. Han frågar sig om public service kommer att kunna stå emot den kommande ”hatvågen” och menar att musiktävlingen är ”meningslöst blaha” utan HBTQI och jojk.

I en kommenterande text i Aftonbladet skriver en ”journalist” vid namn Markus Larsson om hur Loreen kommer att vinna Melodifestivalen. Dock hinner han inte längre än några meningar innan han byter spår. Med orden ”en sak är större, viktigare och mer oroväckande” påstår han i sin krönika att transvestiternas tid som mellanakter i Melodifestivalen snart är över.

Känslan är svår att fånga. Den har egentligen inget med finalen att göra. En blandning av oro, lycka och sorg svävar över programmet. Insikten föll ner som konfetti mitt under hyllningen till dragshowartisten Christer Lindarw. Hur länge till kan liknande mellanakter och personer vara den bärande väggen i Melodifestivalen?

Kulturkrig och sagotransvestiter

Man kan också läsa om att det enligt skribenten pågår ett ”kulturkrig” och att ”hatvågen mot allt som är woke” snart kommer att rulla in som en pansarvagn i Sverige. Vidare frågar han sig om Sveriges Television och public service kan stå emot vågen då den väl kommer. Enligt journalisten är det också inhumant att inte omfamna homosexuella män i kvinnokläder som kräver tillgång till små barn:

Om en allt mer radikal, auktoritär, kvinnofientlig och homofob dårhöger exempelvis får hjärnskakning av att dragqueens läser sagor för barn - hur länge dröjer det innan de börjar bomba Melodifestivalen med sin inhumana napalm.

Meningslöst utan jojk och bögar

Skribenten går så långt som att säga att ”fundamentet i Melodifestivalen är en regnbåge. Dess själ och hjärta är queer” och att Melodifestivalen och dess systertävling Eurovision Song Contest blir helt meningslösa utan HBTQI och jojk. Det förblir oklart i texten om jojk är en obligatorisk del av HBTQI eller om det är det omvända som är fallet.

Texten avslutas genom att återigen vika in på transvestitfrågan.

Det är elva år sedan som tv-tittarna såg något som kan mäta sig med 'Tattoo'. Då hette bidraget 'Euphoria'. Det kan dröja elva år innan något liknande händer igen i tävlingen, eller ännu längre. Och det kan ske i ett program där varma hyllningar till dragqueens inte har en lika självklar plats längre.

Upphovsmannen till insändaren, Markus Larsson, är benämnd som ”rockjournalist” på Aftonbladets hemsida. I en intervju från 2012 på frågan om vad han känner mest ångest för svarar han ”att det man skriver inte är tillräckligt bra, att det inte är relevant eller att man slösar med folks tid” och att ”skrivande är överlag väldigt ångestladdat”.