HUSBY. Under ett besök i det kravallhärjade Husby blev tre journalister från Sveriges Television attackerade av en stenkastande man.

I samband med att integrationsminister Erik Ullenhag besökte Husby befann sig tre av SVT:s journalister på plats. En man sittandes på en parkbänk i staden blev upprörd över att journalisterna filmade. Han skall då ha skrikit glåpord och sedan börjat kasta sten mot de tre journalisterna. Efter en stund anslöt sig ytterligare två män som uppmanade journalisterna att lämna platsen.

ElinaMajakariElina Majakari, en av reportrarna på platsen, skrev om händelsen på det sociala mediet Twitter. Hon fick snabbt ett svar som förklarade att journalisterna bäddat för det inträffade. Majakari själv håller med om uttalandet, men menar att det inte alltid är så lätt att röra sig i invandrartäta orter: ”Som journalister har vi ju misslyckats när sådant här inträffar. Vi borde verka mer även i förorterna och inte bara vistas där som besökare, men det är lättare sagt än gjort.”

Efter den senaste tidens invandrarkravaller i Husby samt flera andra orter är nu många journalister rädda för att rapportera från platserna. Majakari som blev utsatt för stenkastningen uppger att kravallerna har ökat riskbedömningen: ”De har så klart påverkat riskbedömningen. Jag skulle inte skicka vem som helst till exempelvis Husby.”

Källa:
Man kastade sten mot SVT-reportrar i Husby


  • Publicerad:
    2013-06-25 13:45