INRIKES. På bara en vecka har sex bränder anlagts intill lägenheter i problemområdet Husby i nordvästra Stockholm. Den senaste branden skedde tidigt på lördagsmorgonen.

Sex anlagda bränder har skett i problemområdet Husby under bara en vecka.

På fredagsmorgonen för en vecka sedan vaknade boende i en trappuppgång i ett flerfamiljshus i problemområdet Husby av röklukt. Röken visade sig komma från ett brinnande bildäck utanför en lägenhetsdörr. Händelsen utreds som mordbrand.

Sedan har bränderna fortsatt med totalt sex likartade bränder, alla i omedelbar närhet till lägenheter på olika adresser i Husby i nordvästra Stockholm.

— Det har brunnit i loftgångar, trapphus och på uteplatser, berättar Towe Hägg, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Enligt Hägg ska bränderna ha skett inom ett begränsat område i Husby, på några hundra meter i diameter. Polisen kan ännu inte avgöra om det är samma person som ligger bakom bränderna.

Vid halv fem på lördagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst på nytt till Husby då en hög med bråte satts i brand utanför en lägenhetsdörr. Även denna brand rubriceras som misstänkt mordbrand – den sjätte på bara en vecka.

Ännu har ingen kommit till skada av bränderna.

Polisen ska ha med anledning av bränderna ha ökat sin närvaro i området, som år 2017 hade närmare 90 procent invånare med utländsk bakgrund.

Källor:
Sex anlagda bränder i Husby – på en vecka
Flera anlagda bränder utanför lägenheter i Husby


  • Publicerad:
    2019-08-18 07:00