HUSBY. Flera lägenheter totalförstördes efter att en brand utbrutit i ett bostadshus i förorten Husby under gårdagskvällen. Enligt ett vittne ska fyrverkerier och raketer ha skjutits i området.

husby

Under fredagskvällen kom det in ett larm om en brand i ett bostadshus på Oslogatan i den invandrartäta förorten Husby norr om Stockholm. Branden fick snabbt spridning och ett flertal lägenheter intill blev också totalförstörda. Omkring 50 brandmän arbetade under hela natten med släckningsarbetet som försvårades av kraftig vind. Inga uppgifter har än så länge kommit till känna ifall de även blev utsatta för stenkastning, vilket brukar vara mer regel än undantag vid utryckning till invandrartäta områden.

Uppemot 100 personer fick evakueras från byggnaden. Några boende uppges ha ådragit sig lättare rökskador och fick föras till sjukhus eller fick vård på plats i form av syrgas. Ingen person omkom i branden.

En förundersökning om mordbrand har inletts. Tidigast på måndag kommer en teknisk undersökning att kunna genomföras. Enligt ett vittne ska fyrverkerier och raketer ha skjutits i området strax innan branden bröt ut.

— En är att brandorsaken är raketer, som en del i området hört fyras av. Det kan också vara så att någon grillade eller att det var levande ljus på balkongen. Men vi måste invänta den tekniska undersökningen innan vi har ett entydigt svar, säger polisens presskommunikatör Albin Näverberg.

Källa:
Så kan Husbybranden ha startat


  • Publicerad:
    2016-12-31 13:20