USA. Den svarta journalistmördaren Vester Lee Flanagan II skickade, innan han mördade de två journalisterna i Virginia, ett självmordsbrev till ABC News där det framkommer att han utförde dådet för att hämnas de som dog i Charleston. Han skriver också att Jehova ska ha uppmanat honom att mörda journalisterna.

Foto: Twitter.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som den svarta mannen och före detta journalisten Vester Lee Flanagan II sköt ihjäl två av sina ex-kollegor under en direktsändning i Virginia. Efter mordet ska han ha skickat ett 23 sidor långt självmordsbrev till ABC News där han skriver att han begick dådet för att hämnas de som dog under skjutningarna i Charleston.

Han skriver i brevet som han kallar för ”ett självmordsbrev till vänner och familj” att skjutningarna i Charleston var det som fick bägaren att rinna över och att han under en längre tid varit som en ”mänsklig krutdurk”.

Kyrkoskjutningen var tungan på vågen, men min ilska har byggts upp under lång tid. Jag har varit en mänsklig krutdurk sedan en tid tillbaka…som bara väntar på att låta BOOM!!!!

När det kommer till Dylann Roof? Din (censur)! Vill du ha ett raskrig!? Kom igen då du din vita(cencur)!!!

[amerikanska medier censurerade citaten, red. anm.]

I brevet, där han skriver att det var Jehova som uppmanade han att mörda journalisterna, skriver han också att han har blivit trakasserad av andra svarta män samt även vita kvinnor för att han var en homosexuell svart man. Flanagan påstår även att kvinnan som mördades ska ha uttryckt sig rasistiskt vilket var en av orsakerna till varför han begick dådet.

Flanagan ska under sin arbetstid på TV-kanalen WDBJ7 ha varit en väldigt problematisk kollega som flera gånger fick tillsägningar och hot om avskedande. Till sist sparkades han och fick föras ut med poliseskort från TV-stationen.

Källor:
Skytten: Jag har varit en mänsklig krutdurk
Journalistmördaren: ”Hon fällde rasistiska kommentarer”
After Shooting, Alleged Gunman Details Grievances in ‘Suicide Notes’


  • Publicerad:
    2015-08-27 23:20