UKRAINA. Det judiska samfundet skänker nu pengar till stöd för ukrainska judar. Fattiga ukrainare får dock bli utan mat.

Det är det judiska samfundet i Warszawa som nu skänkt närmare 100 kilo mat till andra judar i det fattiga Ukraina. Samfundet har sedan kommunismens fall fått miljontals dollar i stöd från American Jewish Joint Distribution Committee och andra judiska välfärdsorgan, skriver Jewish Weekly.

Nyligen stiftade den grekiska regimen en ”antirasistisk” lag som förbjuder organisationer som Gyllene gryning att begå ”hatiska handlingar” som att ge mat till fattiga greker. Den nya lagen fick full uppbackning av judiska organisationer och massmedia i väst för att den förbjöd matutdelningar till greker. Samtidigt höll massmedia tyst om den judiska blodbank som finns i Grekland.

EU har hittills inte uttalat sig om att det judiska samfundet i samband med Ukraina gör skillnad på människor i sina matutdelningar. När den ”antirasistiska” lagen kom till i Grekland blev landet bötfällt av just EU för att lagförslaget kom in för sent.

dianomi_trofima1

Bild från en av Gyllene grynings matutdelningar. Dessa ”hatiska handlingar” är nu förbjudna.

Källa:
Warsaw Jews donate food to Ukraine


  • Publicerad:
    2014-04-19 11:21