ANTIVITHET. Rockbandet KISS judiske frontman Gene Simmons anser att så kallade rasister ska hängas ut offentligt och förlora sina möjligheter till försörjning.

Juden Gene ”Simmons” Klein. Foto: Facundo Gaisler (CC BY-NC-SA 2.0).

Juden Gene Klein, mer känd under artistnamnet Gene Simmons som frontman för rockbandet KISS, har anslutit sig till den nybildade och antivita Hollywood-organisationen Black-Jewish Entertainment Alliance (BJEA). Organisationen samlar över 170 kändisar i ”ett gemensamt initiativ för svarta och judiska professionella underhållningsindustriarbetare som är hängivna till att bekämpa rasism och antisemitism i underhållningsbranschen”

I en exklusiv intervju med DailyMail berättar Simmons mer om sitt nya engagemang, som han påstår grundar sig i egna erfarenheter av antisemitism och hur han redan som ung misshandlade människor som ogillar judar. Han menar sig vara ”äcklad” av det han kallar för rasism i USA och anser att samhället bör ta en betydligt mer konfrontativ attityd gentemot oliktänkande.

— Det kommer att bli bättre, men man måste konfrontera det. Man måste slå på ljuset och ge sig på dessa kackerlackor. Och inte bara jaga ut dem utan även reda på vart de bor, säger den judiske rocksångaren.

— Identifiera dem och gör deras liv eländigt!, dundrar han vidare.

Simmons ger också specifika exempel på hur han anser att man ska behandla så kallade rasister som man stöter på i vardagen:

— Killen som med sina fyllepolare kastar ur sig rasistiska epitet, fotografera honom. Denna killens namn är så- och-så och han bor just utanför Manchester och arbetar i det här garaget. Gissa vad garaget kommer att göra? De kommer att sparka den jäveln direkt, för de vill inte ha uppmärksamheten av att ha anställt en hatspridare, menar Simmons.

Vidare passade Simmons på att attackera heavy metal-genren, som han menar använder sig av så kallade hatsymboler. Enligt Simmons beror det på låg intelligens hos sina musikkollegor.

— Jag tror i mitt hjärta att dessa band inte är utbildade. Förintelsen skedde, men vi konfronterar bara inte dessa saker. Särskilt snubbar i band, om vi ska vara ärliga, om det inte vore för gitarren runt deras hals skulle de fråga om man vill köpa pommes till det där. De är inte de skarpaste besticken i lådan, menar Simmons.


  • Publicerad:
    2021-02-15 21:30