TERRORDÅD. Efter gårdagens mordförsök mot Lars Vilks i Köpenhamn begav sig gärningsmannen ut mot en synagoga där han öppnade eld mot byggnaden. En judisk vakt träffades av skotten och avled. Senare sköts även gärningsmannen till döds av polisen.

Under lördagen besköts ett seminarium i Köpenhamn där Lars Vilks deltog. En person ska ha avlidit av skjutningarna och gärningsmannen lyckades fly. En stor polisinsats satte igång i sökandet efter gärningsmannen.

Några timmar senare kom rapporter in om att en synagoga i Köpenhamn ska beskjutits och en judisk man ska ha skjutits i huvudet och avlidit på plats.

—  Jag känner mig tom inombords. Och jag är fylld av vrede. Det här är ett angrepp på det danska samhället, säger juden Dan Rosenberg Asmussen till danska TV 2.

Rosenberg Asmussen drog sedan kopplingar med händelsen i Paris som skedde för några veckor sedan då ett gisslandrama skedde i en kosherbutik där fyra personer dödades.

— Jag är i chock. Hela församlingen är i chock. Det känns som en mardrömslik upprepning av Paris, sade han.

Två poliser som också höll vakt utanför synagogan ska ha blivit skjutna. En blev skjuten i benet och den andra i armen.

Under söndagen har flera olika medier rapporterat om att polisen ska ha öppnat eld mot en person som tros vara gärningsmannen. Mannen ska ha ha avlidit på plats.

Källor:
Tre personer sköts utanför synagoga
Dubbla attentat i Köpenhamn


  • Publicerad:
    2015-02-15 12:30