UNDERHÅLLNING. Den judiske Vänner-stjärnan David Schwimmer säger i en intervju att han lobbade för att hans karaktär Ross skulle rasblanda.

Den judiske skådespelaren David Schwimmer – intimt förknippad med karaktären Ross Geller i kultserien Vänner – har propagerat för allehanda kulturmarxism i en intervju med brittiska The Guardian.

I intervju säger han att hans politiska aktivism kommer från hans föräldrar, där exempelvis hans mor var en aktivistisk feministisk advokat som även kämpade för homosexuellas rättigheter.

Schwimmer säger även att han hoppas att det kommer en ”remake” av serien med antingen bara svarta eller asiatiska skådespelare, och att han var medveten om TV-seriens ”brist på mångfald” redan under tiden han spelade in den mellan 1994-2004.

— Jag kampanjade i åratal för att Ross skulle dejta ickevita kvinnor. En av de första flickvänner jag hade i serien var asiatisk, och senare dejtade jag svarta kvinnor. Det var en väldigt medveten påtryckning från min sida, säger Schwimmer i intervjun.

Han hyllar även att serien framhåller judisk kultur.

David Schwimmer följer själv inte den rasblandningspropaganda han förespråkade i den populära TV-serien utan var mellan 2010-2017 gift med judinnan Zoë Buckman med vilken han har en dotter.

Källa:
David Schwimmer: ’I’m very aware of my privilege as a heterosexual white male’


  • Publicerad:
    2020-02-02 14:00