INRIKES. Under tisdagen kom ytterligare ett bombhot mot VBU:s skolor i Ludvika. Samtliga skolor har utrymts och eleverna har skickats hem.

Ännu ett hot mot Högbergsskolan i Ludvika.

Under tisdagsförmiddagen utrymdes samtliga VBU:s skolor i Ludvika kommun samt i Smedjebacken efter att ett bombhot ska ha gjorts i sociala medier mot Högbergsskolan i Ludvika.

En VBU-elev säger till Nordfront att när denne befann sig på lektion fick de information om bombhotet och att de var tvungna att snabbt samlas utanför skolan. Därefter fick de ett sms som löd:

Nytt bombhot idag. Skoldagen avslutas och alla går hem. Följ info på Vklass och hemsidan. /Skolledningen

Eleven som Nordfront pratat med kommenterar händelsen på följande sätt:

— Det är rätt tröttsamt. Vi har tidspress på oss att bli klara med vissa uppgifter i skolan och när det blir så här så sker det en massa förseningar i kursen. Det känns ju som att skolan borde vara en trygg plats att vara på men inte i dagens Ludvika verkar det som.

Även förra fredagen utrymdes VBU:s skolor i Ludvika kommun efter ett bombhot, som senare visade sig vara ett oseriöst hot.

Nordfront har tidigare rapporterat om oroligheterna som sker på skolorna i Ludvika. Vi har bland annat rapportert om hur Kyrkskolan i kommunen stängdes ner en dag efter ett eventuellt knivhot. I samband med att vi rapporterade om nyheten intervjuade vi även elev i åttonde klass som beskrev hur stämningen är på skolan i Ludvika. Hon beskrev en vardag som består av bland annat slagsmål, trakasserier, hot samt sexuella trakasserier. Läs intervjun här.


  • Publicerad:
    2017-02-14 12:00