USA. Just nu har beväpnade vita amerikaner i Oregon ockuperat en federal byggnad och trotsar öppet den federala regeringen.

usa_separatister

Beväpnade amerikaner, som av företrädare för federala myndigheter beskrivs som ”separatister”.

Det är Nevada-bonden Cliven Bundy och hans tre söner och ”cirka 150” milismän som ockuperat Malheur National Wildlife Refuge, en byggnad som enligt uppgift ägs av myndigheterna.

Bakgrunden till upproret är fängslandet av två ranchägare från Hammond-familjen, i Oregon, som anklagas för mordbrand av de federala myndigheterna.

En Nordfront-läsare beskriver bakgrunden till mordbrandsanklagelserna såhär:

Naturreservatet i fråga kom till på grund av att bönderna i området gjorde marken attraktiv för flyttfåglar, vilket en medlem av Hammond familjen upptäckte genom forskning i saken eftersom den federala staten drivit bönder från området för att utvidga reservatet (som kom till på grund av flyttfåglar trivdes på grund av bönderna).

Nåh, det kan vara farligt att ha rätt när staten har fel som Hammondarna fick uppleva. Den federala staten började trakassera dem allt mera tills en skogsbrand hotade deras mark och de beslutade att starta kontrollbränder för att stoppa skogsbrandens spridning i deras håll.

Några dagar senare kom federala myndigheter och anklagade dem för mordbrand, det tog sin goda tid men de blev dömda, satt sin tid i fängelse och började betala sina halv miljoner dollar i böter, vilket den federala staten tydligen inte ville utan de ville tvångsutmäta marken och vill nu spärra in dem för ett extra antal år under brottsrubriceringen ”terrorism”.

Detta var droppen för flera fosterländsktsinnade amerikaner. Hell Seger!

En ännu längre bakgrundsbeskrivning till upproret går att läsa här.

De som tagit parti för de åtalade menar på att de är laglydiga medborgare som straffas hårdare än sådana som bränner ner skolor.

En demonstration som föregick ockupationen av den federala byggnaden.

En demonstration som föregick ockupationen av den federala byggnaden.

Oregon är lokaliserat i Nord-västra USA.

Oregon är lokaliserat i nord-västra USA.

”Ta med er vapen och kom hit”

Ammon Bundy, som verkar vara ledare för gruppen, sa i en video under lördagen:

Vi kommer att befria dessa landområden, och att få ranchägare tillbaka till boskapsuppfödning, få skogsarbetare tillbaka till avverkning, få gruvarbetarna tillbaka till gruvdrift där de kommer att kunna göra det under skydd av folket och inte vara rädd för denna tyranni som har påtvingats dem.

Ammon Bundy.

Ammon Bundy.

En annan person som framträder i videon säger att patriotiska amerikaner ska ”ta med sig vapen och komma hit”.

Enligt en twittrare som ska ha talat med Ryan Bundy, så ska han ha sagt att de är ”redo att döda eller dödas”:

dodaellerdodas

Se inslag från Russia Today här:

Källa:
Armed militia, incl. Bundy bros, occupy forest reserve HQ in Oregon, call ‘US patriots’ to arms


  • Publicerad:
    2016-01-03 15:14