RÄTTIGHETER. En jakttidning går nu till angrepp mot en miljöpartistisk EU-politiker som kämpar för att inskränka svenska medborgares rätt att äga vapen.

Bodil Valero (MP) vill göra kraftiga inskränkningar i svenska medborgares rättigheter när det gäller lagliga vapen.

Den frihetshatande EU-politruken Bodil Valero (MP) vill kraftigt inskränka svenska medborgares rätt att äga lagliga vapen.

Det är Anders Ljung som i en lång och faktaspäckad krönika i tidningen Jakt & Jägare kritiserar miljöpartisten Bodil Valero som bland annat vill mentaltesta svenskar som ansöker om vapenlicenser. Ljung skriver:

Den svenska miljöpartisten Bodil Valero jobbar i ett EU-utskott för rättsliga frågor tvärs emot den svenska regeringen för att få ännu hårdare vapenlagar i EU-länderna än vad EU-kommissionen föreslår. Hon vill bland annat ha ett extra mentaltest av alla som ansöker om vapenlicens. Hon vill även ha märkning och licenstvång när det gäller patronmagasin. Alla civila halvautomater som kan laddas med för många patroner eller har pistolgrepp kan förbjudas och skrotas om hon får bestämma definitionen av olämpliga vapen. Dessutom måste alla vapenägare ha en ansvarsförsäkring för sina vapen.

Valero går alltså emot Sveriges regering, trots att hennes eget parti sitter i regeringen. Hon går också längre än EU-kommissionens egna förslag.

Ljung påpekar också i sin artikel att det vanligtvis inte är lagliga vapen som används i samband med brott, ett faktum som Valero inte ens tar upp när hon förslår inskränkningar i EU-medborgares rätt att skaffa lagliga vapen. Ljung skriver:

Utan att gå in på något som bevisar att legala vapen är ett samhällsproblem gör MP-politikern en programförklaring att hon vill stoppa lagliga vapen från att användas i samband med brott, mord, självmord och olyckor. Det är i sig ett erkännande från hennes sida att det inte är legala vapen som används vid terrorattentat, eller organiserad brottslighet.

Avslutningsvis uppmanar Ljung alla jägare att aldrig mer rösta på Miljöpartiet:

Kommentarerna ovan till kritiker samt förslaget om ett extra mentaltest av dem som ansöker om vapenlicens tycks verkligen handla om att Bodil Valero tycker att jägare och skyttar är för korkade, eller mentalt svaga, att bära vapen.

En sak är i alla fall säker. Sveriges cirka 559 000 legala vapenägare kan lätt dra en väldigt enkel slutsats av de komplicerade turerna kring vapendirektivet i EU; rösta aldrig på en miljöpartist. Vederbörande kan ju få stort inflytande över vapenfrågor.

Frågan är nu vad socialdemokraterna säger om MP-insatsen om vapendirektivet. S-politikern Marita Ulvskog i EU-parlamentet har än så länge inte tagit avstånd från Valeros förslag.

Källa:
MP-dråpslaget mot vapenägarna


  • Publicerad:
    2016-03-07 16:55