ÄLMHULT. Älmhults jaktskytteklubb och Älmhults jaktvårdskrets anordnar årligen en skyttedag för barn och unga. Årets skyttedag lockade tre så kallade flyktingbarn.

Skyttedagar - snart i en skog nära dig?

Skyttedagar – snart i en skog nära dig?

För att få in nytt folk i jägarkåren anordnar Älmhults jaktskytteklubb och Älmhults jaktvårdskrets varje år en skyttedag för barn och ungdomar. Under årets skyttedag var intresset något mindre än vanligt. Dock hade tre ”flyktingbarn” lockats till evenemanget.

Ett av de så kallade flyktingbarnen heter Mohamad Al-Omari. Han uppges vara 14 år gammal och kommer från Syrien. Han är en av dem som får hantera ett gevär med skarp ammunition.

— Jag tycker om att skjuta, säger Al-Omari.

Folkförrädaren Karina Strandberg från Älmhults jaktvårdskrets berättar att Al-Omari också fått följa med hennes man ut i skogen på rådjursjakt. Hon tycker att skytte är ett utmärkt sätt för främlingar, som uppgett sig fly från krig, att komma in i samhället.

Med på skyttedagen i Älmhult är även Mohamads två kusiner Abdullah Al-Omari och Ghiyath Al-Omari. Mohamad har varit i Sverige i ett och ett halvt år, de båda kusinerna har varit här i ett halvår. Även Abdullah och Ghiyath tillåts skjuta med riktiga vapen och uttrycker sig positivt om upplevelsen.

— Jag blev jätteglad för att de ville komma, säger Tobias Johansson från Älmhults jaktvårdskrets. Han tycker att det är roligt att de lockar grupper som annars befinner sig långt borta från jakt- och skyttevärlden.

Källa:
”Det är roligt när nya kommer hit”


  • Publicerad:
    2016-05-16 22:30