Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Stor majoritet går emot avväpningen av medborgare

Av Redaktionen, 2015-11-30
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Hela 85 procent är emot EU:s beslut att avväpna europeiska medborgare. Detta visar Nordfronts undersökning.

Förra veckan rapporterade Nordfront om att Europeiska unionen nu vill införa mer restriktiva vapenlagar i syfte att avsevärt försvåra för medborgarna att införskaffa licensierade vapen. Förslaget var tänkt att presenteras 2016 men togs nu fram ”på rekordtid” efter terroristdådet i Paris. Det är framförallt lagliga vapen man vill komma åt.

I praktiken innebär de nya lagarna som EU vill införa att en del vapen kommer konfiskeras direkt, att ytterligare vapen kommer konfiskeras när licenser går ut och inte får förnyas på grund av striktare krav samt att jägare och sportskyttar kommer ha svårare att få köpa nya vapen.

veckans-fråga-vapenlagarNordfront ville ta reda på om svenskar stödjer EU:s restriktiva vapenlagar och av vilken anledning de gör eller inte gör det.

Det visar sig att hela 85 procent är mot avväpningen och att ytterligare 3 procent bygger, eller kommer att bygga, egna vapen. Endast 10 procent av läsarna är för EU:s linje.

Av de som vänder sig emot avväpningen vill de flesta ha lagliga vapen att kunna försvara sig själv och sin familj. Lika många procent, men med endast två röster mindre, fick alternativet om att kunna försvara sitt folk och skjuta makthavarna (läs: de som i nästan samtliga fall är för avväpningen samt banat vägen för ett otryggt mångkulturellt samhälle där det kommer behövas vapen för att försvara sig).

Intressant nog tycks 15 procent av Nordfronts läsare vara opolitiska vapenanvändare som röstat på det opolitiska alternativet (till skillnad från de två första mer politiska alternativen) om att värna jakt och sportskytte, vilket i så fall innebär att Nordfront når ut till en väldigt stor målgrupp utanför den nationella rörelsen.

Av de som är för att EU avväpnar europeiska medborgare anser 5 procent att ett stort antal vapen i omlopp är farligt och riskerar leda till det vi ser i USA medan 4 procent tror att feministiska samtalsgrupper ska lösa alla konflikter. Endast 1 procent menar att restriktiva vapenlagar behövs för att förhindra terrorism, vilket är det argument som EU använder sig av.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-11-30 10:00