VECKANS FRÅGA. Nästan var tredje av Nordfronts läsare tycks vara jägare.

jakt

När älgjakten nu har inletts tänkte vi på Nordfront att det passar bra med en jaktfråga. Dels ville vi veta vilka argument som finns för att jaga eller inte jaga, dels hur många procent av Nordfronts läsare som är jägare.

veckans-fråga-jaktI Sverige finns ca 300 000 registrerade jägare vilket utgör 3 procent av befolkningen. Att döma av Nordfronts undersökning kring jakt är det 28 procent av Nordfronts läsare som är jägare. 21 procent kommer också ta jägarexamen i framtiden.

Huvudargumentet för att jaga är att det är bättre för djur och natur jämfört med industriellt kött medan naturupplevelsen och gemenskapen inom jaktlaget också har stor betydelse. Den ekonomiska aspekten hade minst betydelse.

De som inte jagar utgörs av 79 procent. Ungefär hälften av dem har svarat på det korta alternativet ”jag jagar inte”. 9 procent av Nordfronts läsare jagar inte av etiska skäl.

Jakt i sig är i nuvarande stund inte avgörande för vår överlevnad, även om det mycket väl kan bli så om samhället drabbas av en katastrof – eftersom staten inte tänker hjälpa dig.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-09-12 10:30