MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen genomfördes tre offentliga flygbladsutdelningar på tre olika platser i Göteborg: Domkyrkan, Järntorget och Avenyn. Under aktiviteten greps tjugo aktivister från Motståndsrörelsen efter konfrontationer med meningsmotståndare och polis.

Under gårdagskvällen genomförde Motståndsrörelsen en omfattande propagandaoffensiv i centrala Göteborg. Idag omgrupperade aktivisterna och medlemmar från fyra nästen och ett norskt rede samlades för att genomföra offentliga flygbladsutdelningar på tre olika platser i staden. Nordfront rapporterade via vårt Twitterkonto Nordfront live samt via text här på Nordfront.

Följ också våra journalister på plats via Twitterflödet på Nordfront live:

Uppdatering 12:00

Nu är alla grupperna på plats och aktiviteten fortlöper lugnt i lördagsshoppingens Göteborg. Även den folkfientliga tidningen Expressen har uppmärksammat Motståndsrörelsens storslagna propagandaoffensiv i Göteborg.

Uppdatering 12:30

På vissa platser börjar grupper att samlas för att ”krossa nazismen” i vanlig ordning. Kommer de att lyckas i Göteborg? Följ utvecklingen här på Nordfront.

Uppdatering 12:55

Fler av medias hyenor har fått nys om Motståndsrörelsens propagandaoffensiv i Göteborg. Nästa folkfientliga tidning är Göteborgs-Posten, som skriver att polisen ser det som ”icke-tillståndsgivna sammankomster”.

— Det är icke tillståndsgivna allmänna sammankomster och vi följer utvecklingen på plats. Än så länge har insatschefen inte vidtagit några andra åtgärder, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till GP.

Uppdatering 13:15

Polisen har spärrat av hela Järntorget. Aktivisterna omgrupperar och ansluter sig till aktivisterna vid Domkyrkan. Enligt Nordfronts korrespondent på plats följer en stor mängd meningsmotståndare efter.

Uppdatering 13:30

Polisen har upprättat ett PL24 område på Avenyn. De påstår att det ska pågå en demonstration där inom kort. Vad för typ av demonstration som helt plötsligt ska inta Avenyn med krav på ett PL24 område återstår att se.

Uppdatering 14:10

Efter en del tumult har aktivisterna omgrupperat sig i mindre grupper för att undvika polisen som hotar med massgripanden.

Uppdatering 14:45

Aktivisterna börjar samlas, mer information kommer inom kort.

Uppdatering 15:30

Aktiviteten avslutas och aktivisterna är på väg till samlingsplatsen. Enligt aktivister på plats har kamrater gripits i samband att de fredat sig och sina kamrater från våldsbejakande extremister både med och utan uniform.

Nordfront tackar alla läsare som följt dagens händelser och återkommer med mer information under kvällen.

Liveuppdatering avslutad

Uppdatering 18:45

Enligt uppgift blev inte mindre 20 aktivister gripna under dagens tumult. Anledningarna varierade, men de flesta tycks ha omhändertagits enligt polislagens trettonde paragraf (pl13) som säger att ”om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen skall kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller utrymme. Detsamma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling skall kunna avvärjas”.

I skrivande stund håller de gripna också på att släppas och några har redan fått komma ut i den relativa friheten.

Mycket tycks ha hänt under den minst sagt spektakulära dagen, och Nordfront återkommer med mer information längre fram.

Tumult med polis och meningsmotståndare. Foto: Nordfront.se.

Uppdatering 20:35

Nu är alla aktivisterna släppta och ingen är brottsmisstänkt. Vi hälsar våra kamrater välkomna ut till den relativa friheten igen. Kampen går vidare i Göteborg.


  • Publicerad:
    2018-01-13 12:38