AKTIVISM. Nordiska motståndsrörelsen genomförde under lördagen offentliga aktiviteter i alla nästen i Sverige. Liveuppdatering avslutad.

Nu när valkampanjen sparkat igång på allvar och första maj-demonstrationerna närmar sig samordnar Nordiska motståndsrörelsen sin första landsomfattande aktion i form av en samordnad offentlig flygbladsutdelning. Det nationalsocialistiska budskapet kommer denna lördag att delas ut över hela riket från norr till söder.

Är du en sympatisör som bor i någon av städerna där vi håller offentliga aktiviteter just denna lördag? Ta tillfället i akt och passa på att möta våra aktivister. Har du tur kanske du ser nån organisationskändis som kan signera ett flygblad just till dig.

Näste 1
Under dagen planerar Näste 1 att bedriva opinionsbildning i form av en offentlig flygbladsutdelning i centrala Linköping. Aktiviteten blir den första på ett par månader för Philip Olsson, områdeschef och aktivist i Näste 1. Olsson har suttit fängslad för bland annat den incident på Medborgarplatsen som kallades för ett ”våldsamt upplopp” av ordningsmakten.

Uppdatering 13:00: Ett 40-tal medlemmar och aktivister delar just nu ut flygblad i centrala Linköping. Vädret än fint och diskussionerna är i full gång.

Uppdatering 13:15: Poliser konfronterar aktivisterna och menar att flygbladsutdelningen ”blockerar” ingången till en galleria.

Uppdatering 13:35: En aggressiv meningsmotståndare försökte angripa en av aktivisterna, men tillrättavisades snabbt. Situationen är åter lugn.

Uppdatering 15:29: Näste 1 har nu avslutat sin aktivitet och äter en gemensam måltid. Aktiviteten ses som mycket lyckad.

Näste 2
Kampen om Göteborg tog sig under hösten 2017 nya former när polisen vid upprepade tillfällen gick till oprovocerat angrepp på Nordiska motståndsrörelsen och den svenska grundlagen. Man försökte från statens sida att slå ner på organisationens demonstrationer, såväl föranmälda som oanmälda, och när man senast genomförde offentlig aktivism i staden släppte polisen fram en pöbel av allehanda patrask för att provocera fram en situation där man hoppades kunna frihetsberöva så många motståndsmän som möjligt.

Detta är dock ingenting som hejdar Motståndsrörelsens framfart, snarare tvärtom. Idag befinner man sig återigen på Göteborgs gator för att propagera för nationalsocialism och folkgemenskap.

Uppdatering 12:53: Just nu befinner sig aktivister från Motståndsrörelsen både på Kungälvs och Göteborgs gator.

Uppdatering 13:39: Båda flygbladsutdelningarna flyter på bra, och intresset från förbipasserande är stort. Många intressanta diskussioner förs och responsen är över lag god. Endast en mindre incident har inträffat, men personen tillrättavisades direkt av polisen.

Uppdatering 14:28: Aktiviteterna i Kungälv och Göteborg är nu avslutade.

Näste 3
I Nästet längst söderut kommer Motståndsrörelsen att besöka Helsingborg under dagen. Aktivisterna kommer att stå centralt för de som är intresserade av att prata politik eller bara ta del av vårt budskap. Aktivisterna kommer även att inviga nästets nya banderoll.

Uppdatering 12:40: Polisen har såklart ingen resursbrist när Motståndsrörelsen är ute på gatorna, och håller just nu på att legitimera aktivisterna.

Uppdatering 13:16: Responsen från förbipasserande är mycket god, och man får många lyckönskningar.

Uppdatering 14:11: Aktiviteten börjar gå mot sitt slut, och man kan konstatera att den varit mycket lyckad. Många tidningar har delats ut och allt har gått lugnt till, trots många poliser på plats.

Näste 4
Nästet i rikets mitt föräras givetvis också med aktivism. I Sollefteå som drabbats extra hårt av statliga nedläggningar, bland annat en nerlagd förlossningsavdelning, kommer nästets aktivister och medlemmar att dela ut flygblad i stadens centrum.

Uppdatering 12:45: Aktivister och medlemmar har nu samlats för att dela flygblad i Sollefteå.

Uppdatering 13:37: Utdelningen flyter på stadigt, och man får övervägande positiva kommentarer av förbipasserande.

Uppdatering 14:35: Aktivisterna har fått sällskap av två udda figurer som erbjuder ”kramar för allas lika värde”.

Uppdatering 14:58: Nu har aktiviteten avslutats.

Näste 5
I Dalarna och Värmland, ett av organisationens starkaste nästen, kommer det att delas ut flygblad till lördagsshopparna i Ludvika. Ludvika är även en av de två städerna där organisationen anordnar demonstrationer den första maj. Man sänder även live från aktiviteten, som går att se här:

Uppdatering 12:57: Pär Öberg diskuterar just nu med en hetsig feminist som påstår att det är ”män som våldtar”. Polisen körde förbi tidigare under dagen men håller sig än så länge passiva.

Uppdatering 13:25: Aktiviteten i Ludvika är nu avslutad och därmed avslutas livestreamen men kika gärna på den i efterhand. En kort summering från dagen: Pär Öberg diskuterade länge med en feminist som ville att Öberg skulle avsäga sig nationalsocialistiska övertygelse och bli feminist istället, en positiv förbipasserande gjorde en kontantdonation, många flygblad delades ut och många många fler intressanta diskussioner hölls.

Härmed avslutas liveuppdateringen från Ludvika.

Näste 6
Medlemmar och aktivister i landets nordligaste näste befinner sig än en gång i Boden för denna lördags speciella aktivitet. Boden är den andra staden där Motståndsrörelsen kommer att anordna en första maj demonstration.

Bor du i Ludvika eller Boden och tänker komma på någon av demonstrationerna? Kom ner och bekanta dig med organisationens medlemmar redan idag!

Uppdatering 12:55: Aktiviteten håller på för fullt i Boden, bladen går åt i snabb takt. Polis är på plats.

Uppdatering 13:18: Medlemmar ur ”Boden mot rasism” har dykt upp, och delar ut flygblad med det gamla vanliga tjatet om ”nazister”. Anmärkningsvärt är även att flygbladen har text på fyra olika språk.

Uppdatering 14:14: Aktiviteten i Boden är nu avslutad. Många flygblad har bytt ägare under dagen.

Näste 7
I Motståndsrörelsens yngsta näste, Småland och Öland, kommer man att dela ut flygblad vid Giraffens köpcenter i Kalmar.

Uppdatering 12:45: Flygbladsutdelningen är i full gång.

Uppdatering 13:43: Stämningen är mycket god, solen strålar och många intressanta samtal sker. Polisen är på plats men håller sig passiva.

Uppdatering 14:02: Aktiviteten är nu avslutad, och ses som mycket lyckad.

 


  • Publicerad:
    2018-04-07 12:30