KUNGSBACKA. En man sprang på måndagskvällen in på en bar i Kungsbacka med en igångsatt motorsåg medan gästerna fick fly ut bakvägen. Det visade sig senare att mannen är känd under namnet ”kamelmannen” efter att han ridit in på ett hotell i Turkiet på en stulen kamel förra sommaren.

Genrebild. Foto: Pxhere (Public Domain).

Vid 19.30-tiden på måndagskvällen sprang en man in på en bar på Norra Torggatan i centrala i Kungsbacka med en igångsatt motorsåg. De uppskrämda gästerna fick fly från baren genom en bakre utgång, skriver SVT Nyheter.

— Vi letar efter honom nu och vi kommer att hitta honom förr eller senare. Vi ser väldigt allvarligt på att man beter sig på det viset. Det påminner om en dålig skräckfilm från 80-talet, kommenterade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till SVT.

Mannen lämnade platsen i en bil tillsammans med en annan person.

Under natten hittades mannen som är i 40-årsåldern av polisen och anhölls av åklagare efter ett kort förhör. Motorsågen togs i beslag och händelsen rubricerades först som olaga hot mot grupp, men förstärktes efter ytterligare förhör till grovt brott.

Det visade sig senare att mannen är samma man som förra sommaren blev känd under namnet ”kamelmannen”. Namnet fick han efter att med en promillehalt på 3,55 i blodet ridit in på ett hotell i Turkiet på en stulen kamel, där han trakasserade personal och gäster och slogs med en påk.

 


  • Publicerad:
    2021-01-27 09:40