Brist på vårdplatser leder till dödsfall
2024-10-29 19:10
KAPITALISM. En undersökning som Reuters har gjort visar att flera av de bolag som ansökt om konkurs fortfarande betalar ut bonusar till höga chefer.
Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att flera stora amerikanska bolag med flera tusen anställda betalar ut bonusar till höga chefer trots att bolaget ansökt om konkurs. År 2005 instiftades en lag som inte skulle göra det möjligt att betala ut bonusar om företaget ansökt om konkurs. Bolagen överlistade lagstiftarna genom att förse cheferna med bonusar innan de ansökte om konkurs, vilket gör det hela lagligt.
Ett av bolagen som nämns i artikeln är Neiman Marcus Group. Företaget betalde ut fyra miljoner dollar i två omgångar till höga chefer innan de ansökte om konkurs. Företaget friställde under pandemin sina 11 000 anställda och hamnade i hetluften när de ville betala ut ytterligare bonusar efter konkursansökningen.
Neiman Marcus Group är ett gammalt judiskt ägt företag. Nuvarande ägare är Ares Managment Corp. som har en del judar i sin styrelse. Den andra ägaren är en av de största pensionsfonderna i världen, Canada Pension Plan Investment Board vars ordförande är Heather Anne Elyse Lilian Munroe-Blum. Munroe-Blum är gift och har barn med en jude, hon är också medlem i den Trilaterala Kommissionen.
Trilaterala Kommissionen är en globalistiskt organisation som skapades av bland annat David Rockefeller. Carl Bildt är en ökänd medlem tillsammans med personer från bankfamiljen Wallenberg.
Företaget Whiting Petroleum Corporation betalde ut 14.6 miljoner dollar till de höga cheferna dagar innan de ansökte om konkurs. Likadant gjorde Shale pioneer Chesapeake Energy Corp, som betalde ut 25 miljoner dollar. Bolaget J.C. Penney friställde över 80 000 anställda, men dagarna innan konkursen betalades det ut över 15 miljoner dollar till VD:en Jill Soltau. Medellönen för en arbetare i företaget var elva tusen dollar om året.
Samtidigt som detta sker rapporterar Max Keiser för Russia Today om att flera av de miljarder som skulle ha gått till nödlån för fallerande företag istället har gått till rika banker i USA.