HÄRNÖSAND. AfS partiledare Gustav Kasselstrand dementerar på Twitter Expressens påståenden om att Tommie Lindh inte var nationell. Enligt Kasselstrand ska han personligen ha träffat Tommie i samband med torgmöten som partiet haft.

Under dagen åtalades den afrikan som misstänks ha mördat Tommie Lindh för ett stort antal grova brott. I samband med detta har Bonniertidningen Expressen återigen gått ut och försökt att förneka att Tommie Lindh ska ha haft nationalistiska åsikter.

Man citerar även Tommie Lindhs far, som enligt Expressen ska ha sagt att ”folk hävdar att vår son var nazist eller rasist men det var han inte”.

Men enligt Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand var det inte bara Tommie Lindh som var nationell. Även Tommies far själv sympatiserade med AfS enligt partiledaren som säger sig ha träffat Tommie personligen.

”Tommie var nationalist, och besökte torgmöten med Alternativ för Sverige. Jag träffade honom personligen. Hans far är också AfS-sympatisör”, skriver Kasseelstrand som undrar varför Expressen sprider fake news.


  • Publicerad:
    2020-09-25 12:20