USA. En man kunde nyligen ses inhandla livsmedel iförd en Ku klux klan-kåpa. Nu uttalar sig borgmästaren och judiska extremister.

En dag efter att det beslutats att San Diegos invånare måste bära ansiktsmasker offentligt gick en man ut för att handla livsmedel – iförd en Ku klux klan-huva. Detta skedde inne på Von supermarket i Santee, San Diego, skriver NY Post.

I mainstream-media framgår att butikspersonal och chefer trakasserat mannen, medan inget nämns om att någon annan kund ska ha upprörts av att en KKK-man handlar mat i affären. En butikschef ska ha uppmanat mannen att ta av sig huvan, vilket skulle kunna ses som en uppmaning till brott då det vid tillfället var olagligt att inte bära ansiktsmask offentligt. Mannen ska till slut ha gått med på lagbrottet.

Efteråt har den judiska extremistorganisationen ADL och borgmästaren i San Diego uttalat sig på sociala medier om det ”fruktansvärda”. Andra på sociala medier verkar tycka att detta var ett roligt stunt och hoppas på att andra iklär sig KKK-huvor för att visa sitt stöd till mannen.


  • Publicerad:
    2020-05-06 12:00