INRIKES. Kommunledningen i en västsvensk kommun har haft krismöte efter att en chef klätt ut sig till en gris och en annan skickat påhittade brev med klagomål till de anställda.

Under söndagen har kommunledningen i en icke-namngiven västsvensk kommun haft krismöte efter att några chefer inom kommunens äldreomsorg betett sig väldigt märkligt. Det hela startade efter att en anonym skrivelse skickats till kommunchefen där man lyft fram en serie av mycket märkliga incidenter.

Enligt skrivelsen fick anställda vid kommunens äldreomsorg under förra hösten brev från en person vid namnet ”Greta”, som bland annat klagade på att vissa av de anställda skulle ha betett sig illa. När de anställda försökte få reda på vem denne ”Greta” var, för att kunna få mer information, meddelade deras chefer att de lyckats spåra personen och att de anställda skulle delta på ett möte i kommunhuset.

När de anställda kom till mötet bemöttes de av en märklig syn. En av cheferna var nämligen utklädd till en gris medan en annan chef hade sminkats till att se ut som en äldre dam, en sminkning som kommunen fick en faktura på för 1 200 kronor, från den professionella sminkören som utförde sminkningen.

När Sveriges Radio P4 ringde upp en av cheferna förklaras det hela som ett ”experiment”.

— Vi jobbar med olika metoder där vi utvecklas för att förbättra oss, säger chefen.

De två chefernas arbetsmetoder uppskattas dock inte av kommunchefen som anser att det hela är mycket olämpligt.

— Det är ett mycket olämpligt agerande och inte förenligt med kommunens värdegrund, säger kommunchefen.

Efter söndagens krismöte beslutade kommunledningen att inleda en utredning i ärendet. Bland annat kommer samtliga av de 17 personer som arbetar med cheferna att intervjuvas.

Källa:
Chef i kommun klädde ut sig till gris


  • Publicerad:
    2017-11-27 10:55