NORRBOTTEN. En åklagare i Piteå kräver nu skadestånd till en man som knarkade ned ett barn på en fest. Istället för att åtala knarkaren väljer åklagaren att åtala flickans pappa, som misstänks ha ingripit mot knarkaren för att värna sitt barn.

Åklagare vid Piteå tingsrätt kräver nu skadestånd till den man som ska ha knarkat ned en 17-årig flicka på en lägenhetsfest. Mannen sägs ha blivit misshandlad av flickans pappa.

Enligt åklagaren fick en pappa i Arvidsjaur reda på att en 21-årig man knarkat ned hans omyndiga dotter med hasch. Därför körde han 10 mil till Arjeplog för att ge knarkaren en fysisk tillrättavisning.

Enligt 21-åringen både slog och sparkade pappan honom, samt knäade honom. Även en knarkande granne ska ha fått motta slag.

Enligt 21-åringen har han nu fått synbortfall och saknar känsel i ansiktet. Åklagaren vill därför hjälpa honom att tjäna 65 000 kronor i skadestånd, samt sätta pappan i fängelse så att han inte kan skydda sin dotter från mannen igen.

Pappan förnekar brott, men misstänks av åklagaren för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Domen kommer den 16 November.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-11-05 19:00