UTRIKES. Den republikanske senatorn Marco Rubio har i ett hotfullt Twitterinlägg skickat en bild som visar mordet på den förre libyske ledaren Muammar Gaddafi till Venezuelas president Nicolás Maduro.

Till vänster: Gaddafi som ledare respektive som mördad. Till höger: senator Marco Rubio. Klicka för större bild.

I ett Twitterinlägg har den republikanske senatorn och krigshetsaren Marco Rubio publicerat en bild som visar hur den förre libyske ledaren Muammar Gaddafi torteras minuterna innan han mördades av USA-lakejer. Bilden är underförstått adresserad till Venezuelas president Nicolás Maduro.

Eftersom senator Rubio öppet stödjer en väpnad intervention för att störta president Maduro och har deltagit i krigshetsande manifestationer vid gränsen mellan Colombia och Venezuela så utgör bilden ett tydligt hot till Maduro om hur det går för dem som inte rättar sig efter USA:s agenda.

Inlägget väckte snabbt starka reaktioner och Rubio fördömdes av många för att ha visat prov på extremt dålig smak och brist på anständighet. Journalisten Bill Palmer frågade sig exempelvis varför en sådan öppen hatpropaganda inte resulterade i en avstängning från Twitter:

”Marco Rubio publicerade nyss ett våldsamt, grafiskt dödshot. Om någon av oss andra hade postat detta hade vi blivit avstängda direkt.” Men i detta fall tillhörde kontot en uppburen senator, och då gäller uppenbarligen andra regler.

Många twittrare påpekade att Libyen förmodligen var det sämsta exemplet att ta upp på USA:s metod att med våld sprida sin form av demokrati till främmande länder. Från att ha varit en fungerande auktoritär stat har Libyen idag förfallit till ett splittrat land med beväpnade gäng, stridande klaner och växande slavhandel.

Signaturen Ben Norton skriver:

Muammar Gaddafi mördades brutalt (våldtogs till döds med en bajonett) av NATO-stödda salafist-jihadister (varav en senare sprängde sig själv i luften i Manchester i England och dödade dussintals människor). Rubio hotar öppet att göra samma sak mot Venezuelas folkvalde president.

I skrivande stund har Twitter inte vidtagit några åtgärder mot inlägget som ligger uppe på senator Rubios sida. En svensk pensionär som kritiserar massinvandringen har däremot inte en chans mot sionistföretaget.

Källa:
US Senator Rubio tweets picture of Gaddafi’s murder as a threat to Maduro


  • Publicerad:
    2019-02-25 11:45