STORBRITANNIEN. En eritreansk man som är en aktiv medlem i ett gäng som torterat och rånat sexarbetare i Storbritannien kan inte utvisas då han ska ha deltagit i välgörenhetsverksamhet.

En tidigare dömd och mycket våldsbenägen eritrean från Saudiarabien vid namnet Thomas Girmay har av domaren Nadine Finch tillåtits att överklaga sitt tidigare utvisningsbeslut då han under sin tid i fängelset dedikerat sig till välgörenhetsverksamhet. Domaren anser att mannen på grund av sitt välgörenhetsarbete inte längre kan anses vara en fara för allmänheten.

Girmay anlände till Storbritannien år 1999 och blev snart en aktiv medlem i ett kriminellt gäng som rånade och torterade sexarbetare. Att man valt sexarbetare som mål berodde, enligt honom, på att gänget ansåg det finnas en mycket mindre sannolikhet till att de skulle vända sig till polisen för hjälp. År 2004 gav sig Girmay och hans gäng på en manlig sexarbetare som de knivhögg och ströp till döds, något som han dömdes till 14 år fängelse för.

Att morden, tortyren och rånen begicks mot mindre önskvärda element i samhället är tydligt, men hur välgörenhetsarbete kan få domaren att vara av åsikten att en man med extremt våldsamma tendenser inte skulle vara en fara för allmänheten förblir oklart.

Källa:
Murder Gang Saudi Can’t Be Deported Because He ‘Devotes His Time to Charity’


  • Publicerad:
    2017-10-31 13:00