FRANKRIKE. En civilanställd kvinna på en polisstation i franska Rambouillet mördades av en arab under fredagen. Araben ska ha skrikit ”Allahu akbar” när han mördade kvinnan och dådet utreds som terrordåd.

Under fredagen ska en 49-årig fransyska ha mördats inne på en polisstation i Rambouillet, strax utanför Paris. Tvåbarnsmamman var civilanställd inom den federala polisen och mördades på arbetstid av en 36-årig tunisier, som levde som illegal invandrare i landet i många år innan han fick medborgarskap.

Dådet utreds enligt franska myndigheter som terroristbrott av flera anledningar: För att den misstänkte gärningsmannen hade spanat på polisstationen i förväg, med tanke på att han använde en kniv mot offrets hals, samt på grund av de ”kommentarer” som gärningsmannen ska ha fällt i samband med dådet.

Under fredagen skrev Frankrikes president Emmanuel Macron Twitter att Frankrike inte kommer att vika sig ”i kampen mot terrorismen”.

Marine Le Pen, ledare för det högerpopulistiska Nationell Samling, menade att det var chockerande att den misstänkte gärningsmannen hade kommit till Frankrike illegalt och levt i landet i drygt tio år innan han fick medborgarskap.

Le Pen menar att samtliga illegala invandrare bör deporteras och att det franska folket endast känner sig ”berikade av våld och kriminalitet”.


  • Publicerad:
    2021-04-23 21:00