INRIKES. En kvinna som beställde sjuktransport ville inte åka taxi med den 44-årige irakiern Hashim Haji. Detta har nu Aftonbladet förstorat upp till en stor skandal.

Det var vid tvåtiden i lördags som taxichauffören Hashim Haji fick en körning till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Men när han kom fram och skulle plocka upp kvinnan som beställt transport från sjukhuset ville kvinnan inte åka med honom.

Hashim Haji åkte därför från sjukhuset. Redan efter tio minuter fick han dock en ny förfrågan om en körning av samma kvinna från samma plats. Den här gången bifogades dock ett meddelande om att kunden önskade en rökfri bil och en svensk chaufför. Detta gjorde Hashim Haji ledsen och han ringde därför upp växeln och sa att han gärna tagit körningen men inte kunde eftersom han var från Irak.

Denna ickehändelse har Aftonbladet slagit upp som en stor nyhet. Till tidningen berättar Hashim Haji att han blev så ledsen av meddelandet som sa att det önskades en svensk chaufför att han inte klarade av att arbeta mer den dagen. Svenskfientliga Aftonbladet har också satt ordet svensk inom citattecken.

Västtrafik, som Hashim Haji arbetar åt, har i efterhand tagit avstånd från händelsen och menar att man inte kan beställa svenska chaufförer av dem.

Källa:
”Chauffören ska vara svensk”


  • Publicerad:
    2013-03-26 11:10