INRIKES. Fyra kvinnor har dömts efter att ha pressat män på pengar genom falska våldtäktsanklagelser. Kvinnorna lurade män att de skulle träffas för att ha sex, men när männen väl kommit till platsen hotade de att polisanmäla dem för våldtäkt. 

En kvinnoliga beståendes av fyra kvinnor har dömts efter att ha pressat flera män på pengar. Om männen inte tog ut pengar åt dem så skulle de falskeligen polisanmäla dem för våldtäkt, hotade kvinnoligan.

Gruppen bestod av två tvillingsystrar som var 18 år gamla, deras mamma i 50-års åldern samt en väninna till systrarna som var i 17-års åldern.

En kväll i September 2018 försökte ligan pressa en 26-årig man att ge dem pengar. Polisen fick under kvällen ett larm om ett våldtäktsförsök i Vasaparken i Stockholm. På platsen mötte polisen den misstänkta mannen och de fyra kvinnorna.

Mannen greps misstänkt för försök till våldtäkt och förhördes på Norrmalms polisstation. Enligt kvinnornas beskrivning ska mannen ha dragit ner en av tvillingsystrarna till marken och försökt slita av henne byxorna, som av en slump ska då de andra tre kvinnorna ha kommit till platsen och avbrutit det hela, hävdar dem.

Efter att polisens hundpatrull inte hittat några spår på ”brottsplatsen” och att de förhört alla fyra kvinnorna, konstaterar polisen att kvinnornas historia inte stämmer.

”I skrivandet stund är det svårt att formulera en objektiv händelsebeskrivning då historierna går isär från alla håll”, skrev polisen Marcus Fredlin i polisanmälan.

Efter ett tag erkänner flera av kvinnorna och berättar för polisen hur de hade planerat att lura till sig män för att pressa dem på pengar. De berättar också att den 26-åriga mannen i Vasaparken inte var deras första offer. De hade tidigare utpressat flera män som gav dem pengar efter att ha blivit hotade.

Tvillingsystrarna och deras mamma dömdes slutligen för falsk tillvitelse och försök till utpressning, där systrarna fick 100 timmar samhällstjänst var, och mamman fick 180 timmar samhällstjänst. 17-åringen dömdes endast för försök till utpressning och fick därmed skyddstillsyn.

Den 17-åriga kvinnan har dessutom varit inblandad i flera grövre rån tillsammans med två män från Mellanöstern.


  • Publicerad:
    2020-09-02 22:15