MEDIA. En ny podcast av två ordningsvakter i Stockholm skämtar i sitt första avsnitt om ”förintelsen” och dömer ut Black Lives Matter.


Första avsnittet av podden ”Låtsaspoliserna” som tycks ha en lätt politiskt inkorrekt inriktning.

Det är ordningsvakterna Deivid Mouloua och Mattias Elb som arbetar i Stockholms tunnelbana som har startat en ny podcast. Något ironiskt har de döpt den till ”Låtsaspoliserna”, eftersom ordningsvakter ofta brukar beskrivas som just ”låtsaspoliser” eller personer som misslyckats med att bli poliser.

Elb uppger spontant att han har kallats för ”nazist” i media 2019 och i inledningen av pilotavsnittet ”Får ordningsvakter ligga mycket?” presenterar han sin kollega som ”babbe eller blatte” och konstaterar att denne därmed har ett frikort att hetsa mot svenskar utan att dömas för hets mot folkgrupp.

— Om jag däremot säger ”zigenare” kan jag dömas för hets mot folkgrupp, konstaterar Elb och får medhåll av sin kollega.

— Jag har dock ett frikort, fortsätter han raljerande. Jag har en släkting som dog i Auschwitz. Han fick en hjärtinfarkt i souvenirbutiken.

De kritiserar även den så kallade Black Lives Matter-rörelsen, framförallt utifrån det våld och hat mot poliser som följt i dessa så kallade demonstrationers spår.

De diskuterar även Moulouas bakgrund som halvmarockoan och båda är överens om att dagens invandrare, till skillnad från på 70-talet då Moulouas far kom till Sverige, bara är lyckosökare. Särskilt kritiska är de till vurmandet över afghaner och påstår att fler afghaner dödas av andra afghaner i Sverige än i Afghanistan.

Om afghanen Tamim Sultani, som sitter häktad misstänkt för dåden i Vetlanda, säger Mattias Elb:

— Han lär ju bli enormt kärleksbombad av alla batikhäxor som tycker synd om honom. Kriminalvården kommer att få enormt mycket kärleksbrev av batikhäxor som vill ta hand om honom eller få lite afghankuk.

— Ja, men så är det. Det är sanningen ju, instämmer Deivid Mouloua.

I övrigt diskuterar de bland annat olika aspekter av arbetet som ordningsvakt, såsom maktmissbruk och arbetstider, men även att vänsterkvinnor tycks ha en fetisch för just ordningsvakter och män i uniform.


  • Publicerad:
    2021-03-23 15:00