FRANKRIKE Nationell samlings nye partiledare Jordan Bardella har visat sig vara oerhört populär bland Frankrikes kvinnor. På sociala medier kryllar det av kärleksförklaringar till 27-åringen från kvinnor som nu tänker rösta på det invandringskritiska partiet.

Nyligen kom beskedet att Marine Le Pen avgår som partiledare för franska Nationell samling. Efterträdaren är en 27-årig italienare vid namn Jordan Bardella, som länge utmärkt sig som skicklig debattör och en hungrig representant för partiet.

På sociala medier har Frankrikes kvinnor sedan beskedet om partiledarbytet blivit förtrollade av den unge partiledaren och han trendar bland annat på TikTok, där fransyskor postar bilder på Bardella med kärlekssånger i bakgrunden.

@emmy__pthr Trop d’inspi la mdr #humour #mariage #foryoupage #jordanbardella ♬ son original - speed songs
@nessa_darka quel homme ce Monsieur Bardella, je suis sous le charme 🥰🥵 je m'intéresse de plus en plus à la politique grâce à lui 😂 #jordanbardella ♬ 1, 2, 3 (feat. Jason Derulo & De La Ghetto) [Sped Up Version] - Sofia Reyes

”Jag kommer intressera mig för politik från och med nu”, skriver en kvinna på TikTok där hon publicerat ett klipp där hon tittar på Bardella. Inlägget fick nästan 10 000 gillningar innan det gjordes privat, men kan ses nedan:

Vissa säger öppet att de tidigare röstat vänster, men att de nu kommer att rösta på Nationell samling för att Bardella är så ”vacker” och ”fantastisk”.

Alla är dock inte helt nöjda med utvecklingen. På TikTok beklagar sig exempelvis en man över att kvinnor på hans vänlistor helst plötsligt blivit ”högerextremister” på grund av den stilige partiledaren. En bitter kvinna som inte låtit sig charmas av Bardella berättar upprört om alla inlägg från kvinnor om hur ”magnifik” Bardella är och hur han är deras ”livs kärlek”. Hon menar att man inte ska rösta efter utseende utan efter vilken politik ett parti förespråkar.

Det återstår att se ifall Bardellas popularitet bland damerna kommer att återspeglas i nästa franska parlamentsval. I 2027 års franska presidentval blir det dock Le Pen som blir Nationell samlings kandidat, trots att hon lämnat partiledarposten.