Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Le Pens efterträdare populär bland damerna

27-åringen trendar med kärleksförklaringar på sociala medier Fransyskor lovar att rösta på sitt ”livs kärlek” i nästa val.

Regeringen favoriserar redan gynnade kvinnor i vården

INRIKES. Medan regeringen åberopar ”ett systematiskt missgynnande av kvinnor” inom vården, när man avsätter ”7 kvinnliga vårdmiljarder” – talar statistik och expertis för att det är män som missgynnats.

Netanyahu: “Kvinnor är djur – vi har medlidande med djuren.”

JUDISK KULTUR. Israels premiärminister har hamnat i blåsväder efter ett tal i Knesset tidigare i veckan, där han fastslog att ”kvinnor och barn är djur, som dock inte bör misshandlas – eftersom vi har medlidande med dem”.

Den antivita memen “Karen” och den vita kvinnans hopp

INTERNET. Den antivita memen ”Karen” är en nidbild av en vit kvinna som är rädd för främlingar. Att kulturmarxister nu i hög utsträckning vänder sig emot vita kvinnor kan utgöra en möjlighet, skriver Simon Holmqvist.

Tre kvinnor misshandlades på spårvagn

INRIKES. Tre kvinnor misshandlades på en spårvagn i Göteborg. De attackerades med sparkar och slag.

Illegala invandrare ska få gratis preventivmedel

INRIKES. I Örebro län ska papperslösa och asylsökande kvinnor nu erbjudas gratis preventivmedel. Kostnaden för den nya satsningen blir 100 000 kronor om året.

Könsskillnader i hur kvinnor respektive män påverkas av trauman

VETENSKAP. Det finns tydliga könsskillnader i hur kvinnor respektive män påverkas av trauman som exempelvis sexualiserat våld eller dödshot. Kvinnor utvecklar bland annat lättare posttraumatiskt stressyndrom, visar ny forskning.

Kvinnorna i USA har mer tillit till Trump än till media

USA. Fler kvinnor väljer att tro på Donald Trump istället för amerikansk massmedia. Detta visar en undersökning från NBC News.

Kvinnor åtalas för koppleri i Uppsala

INRIKES. Två kvinnor åtalas nu för inblandning i en stor kopplerihärva i Uppsala. Har suttit häktade sedan 1 mars 2016.