ANTIVIT RASISM. En rasfrämling misshandlade Raymond Foster för att han är vit. Queenslands polis hånar honom och vägrar göra en förundersökning om rasistiskt våld och hatbrott.

Inför ett stort antal vittnen på ett köpcentrum i Queensland, Australien, anfölls ledaren och senatorkandidaten Raymond Foster från The Australian Vanguard av en rasfrämmande man.

Rasfrämlingen skrek okvädinsord och sade att han skulle döda Foster för att han var vit. Mannen misshandlade Foster med ett hårt slag mot huvudet så att han fick hjärnskakning och fick transporteras med ambulans till sjukhus.

Det fanns hundratals personer på plats och bildbevis kan inte saknas eftersom shoppingcentret enligt Foster har många övervakningskameror. Den närvarande säkerhetspersonalen hade också kameror på sig.

Rasfrämlingen blev kort efter sin attack utfrågad av polis.

Enligt ambulanspersonalen var skadan på Fosters tinning sådan att han kunde ha dött och därmed blivit utsatt för dråp, eventuellt mord.

Trots det våldsamma slaget mot hans huvud och rasfrämlingen tydligt uttalade rasistiska motiv för sin handling, vägrar polisen i Queensland befatta sig med en hatbrottsmotiverad misshandelsanmälan mot rasfrämlingen. Ändå var brottet sådant att misshandeln i juridisk mening var ett rasmotiverat hatbrott.

Raymond Foster. Skärmbild: Raymond Foster/Youtube.

Polisen försöker vända skuldbördan till Fosters nackdel och anklagar honom för att eventuellt själv vara brottsling – om ett brott alls har begåtts – eftersom han hade en tröja på sig som rasfrämlingen inte tyckte om.

Foster vill med sin rapportering kring det inträffade visa på polisens hantering med de dubbla måttstockar som staten i Queensland använder sig av, som säger sig vilja slå ned på alla former av hatbrott. Foster menar att lagstiftningen är rasistisk och att den syftar till att tillåta antivit rasism.

När Foster ringer upp en polis vid namn Aaron för att få reda på vad som händer i hans ärende, blir han först ifrågasatt av polisen och sedan hånad.

Polisman Aaron undrar om Foster på något sätt blev skadad vid mötet med den andre mannen, varpå Foster berättar om den potentiellt farliga huvudskadan. Då lägger polisman Aaron på luren.

Välbefinnande för Vita
The Australian Vanguard är en liten organisation som kämpar för White Wellbeing – Välbefinnande för Vita. De är rasmedvetna men inte dominant rasistiska: Man accepterar inte politik som syftar till raslig eller klanbaserad dominans över andra folkgrupper, något som har aktualiserats i och med den kraftiga invandringen av rasfrämlingar till Australien bland vilka rasism och klanbaserat våld är omfattande.

Eftersom politiken i Australien har blivit allt mer antivit, syftar organisationen endast till att säkra den Vita rasens välmående och välbefinnande i en omvärld som vill den Vita rasen illa.

Foster – som är promethean – menar att de flesta individer, även från andra raser, stödjer Vitas rätt att existera och inte ska känna så kallad Vit skuld, men att det finns ett problem med antivit rasism vilket inte erkänns i tillräckligt stor utsträckning.

En viktig del av organisationens upplysningsarbete är att sprida budskapet att Vita inte ska känna någon skuld på grund av sin rastillhörighet eller historia.

Raymond Foster ställer upp som kandidat i senatorsvalet i Queensland 2022.

I videon nedan berättar Raymond Foster själv om incidenten och spelar upp samtalet med den antivita polisen Aaron vid polisen i Booval, en förort till Ipswich.

Videon nedan är The Australian Vanguards korta presentationsvideo om sig själva, avsedd för australiensisk publik.


  • Publicerad:
    2020-09-24 16:00