KULTURMARXISM. Ett lesbiskt kvinnopar har beslutat sig för att föda varandras barn genom så kallad ”dubbeldonation”, trots att det kan innebära hälsorisker. Nyheten får stort genomslag i den statliga nyhetskanalen SVT Nyheter som ”ett nytt sätt att bilda familj”.

Lesbiskt kvinnopar vill föda varandras barn. Foto: Twitter.

Ett lesbiskt par där kvinnorna ska ”bära varandras befruktade ägg” lyfts nu fram av den via skatten tvångsfinansierade statliga mediekanalen SVT Nyheter. Kungörelsen om ”det nya sättet att bilda familj” hamnar i skrivande stund nästan överst på sidan, efter nyheter om Trump och Palmemordet.

Det är Saga och Felicia Wahlström i Västerås som beslutat sig att utnyttja ett nytt, spännande sätt att bli gravid. Efter att lagen om assisterad befruktning ändrades i början av 2019 så går det att skaffa barn genom att använda sig av donerade ägg och spermier, så kallad ”dubbeldonation”.

De båda kvinnorna avser nu att maximera utbytet av ägg och spermier genom att inte bara låta ett ägg befruktas för att därefter inplanteras i kvinnans egen livmoder utan att dessutom byta ägg med varandra, så den ena kvinnan föder den andras barn.

— Genom att dela ägg känns det som att vi båda blir delaktiga i graviditeten på ett annat sätt än genom exempelvis IVF, säger Felicia till SVT.

De har nu låtit frysa ner 13 ägg från den ena kvinnan som ska befruktas och sedan sättas in i den andra kvinnans livmoder. De båda hoppas på graviditet i februari.

Att byta ägg med varandra kan dock innebära onödiga hälsorisker vilket gör att de flesta kliniker inte hjälper till med sådant. Även Socialstyrelsen har avrått från äggdonation utan medicinska skäl.

Paret som nu valt bort att bära sina egna barn för att istället föda fram varandras barn ser det som en ”kärlekshandling” och tycker att ”känslan av att bära den andres barn är viktig”.

— Det känns häftigt, säger Felicia till SVT.


  • Publicerad:
    2021-01-11 11:20