LIDINGÖ. På exklusiva Lidingö har man nu tröttnat på att husera Afghanistans konsulat som skapat många problem i området, bland annat med personer som uträttar sina behov i trapphus. På Facebook gör nu Lidingömoderaterna ett utspel för att få bort konsulatet, men blir formligen utskällda i kommentarsfältet av människor som påminner dem om Reinfeldts beryktade ”Öppna era hjärtan”.

Lidingömoderaterna har tröttnat på mångkulturen. Skärmbild: Facebook.

På Lidingö i Stockholm har man tröttnat på problemen kring Afghanistans konsulat, som ligger på Källängstorget i den exklusiva kommunen. Nu gör Lidingömoderaterna ett utspel för att försöka få bort konsulatet från platsen.

På Lidingömoderaternas Facebooksida skriver Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, i ett inlägg med rubriken ”Nu har vi fått nog av Afghanistans konsulat” att det räcker nu. Efter flera års problem och trots insatser med väktare, parkeringsvakter, informationsutbyte mellan polis, räddningstjänst och bevakningsföretag så har kaoset fortsatt. Nu anser man alltså att det får vara nog.

Det afghanska konsulatet saknar ett fungerande kösystem och har inte ordnat väntrum och toaletter åt sina besökare vilket lett till att dessa uträttar sina behov i närliggande parker och hus. Besökarna har även lämnat efter sig kläder och matrester.

Konsulatet som sköter visumhanteringen för afghaner är Nordens enda afghanska konsulat och det har skapat ett hårt tryck. Polisen kallas ofta dit för att lösa ordningsstörningar som ibland beror på irritation då personer trots timmar av köande inte fått sina ärenden hanterade av konsulatet.

Källenfors tar i sitt inlägg upp att en uppriven Lidingöbo samma dag hört av sig och berättat att några både skräpat ner och bajsat i personens trapphus. Han avslutar med att det är olämpligt att placera ett konsulat mitt i ett bostadsområde och att det därför är önskvärt att konsulatet flyttar.

Facebookinlägget har fått många kritiska kommentarer där man bland annat påminner Lidingömoderaterna om deras förra partiledare Fredrik Reinfeldts tal ”Öppna era hjärtan”.

Någon skriver: ”Nu får ni den mångkultur som ni röstat för, är det inte lika kul längre? Gärna öppna hjärtan men inte på min fina gata. Ni får väl ta ett snack med stridshingsten, det var han som öppnade fördämningarna . Det är lätt att vara god och tolerant så länge andra drabbas av vansinnet!”.


  • Publicerad:
    2021-01-27 10:55