Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Finland: Lyckad demonstration för yttrandefriheten!

Av Redaktionen, 2017-10-21
redaktionen@nordfront.se

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag arrangerade Nordiska motståndsrörelsen en demonstration för yttrandefriheten i den finska staden Tammerfors. Nordfront sände både webbtv och twittrade från plats.

Se Nordfront TV:s livesändning:

Stöd Nordfront TV genom att swisha till 1233 88 2990.

Twitterflöde:

Uppdateringar:

10:49 – Nu startar Nordfront TV:s livesändning.

10:53 – Just nu pågår samling inför demonstrationen. Information om samlingsplats m.m. hittas HÄR.

11:10 – Många från Soldiers of Odin har slutit upp i demonstrationen syns på livesändningen och bekräftas av Nordfronts utsända.

11:20 – Nordfront TV:s Robin Boström talade kort i sändningen och meddelade att de befinner sig på samlingsplatsen och väntar på uppställning inför avmarsch som förväntas ske runt klockan 12.

11:21 – Boström intervjuar Otto Rutanen, ledande aktivist i Motståndsrörelsen i Finland, om förbudsprocessen. Det var Rutanen som pekades ut som en ”likeable nazist” av Filip och Fredrik.

10:27 – En annan livesändning som kan följas:

11:35 – Demonstranterna har börjat ställa upp och slagorden övas.

11:40 – Robin Boström uppskattar att det är 500 deltagare i demonstrationen. Mer exakt uträkning förväntas komma senare.

11:42 – Demonstrationståget marscherar iväg.

11:44 – En polisbil kör tätt framför demonstrationståget. Polisbilen har stannat och stoppar frammarschen. En ensam motdemonstrant håller på att gripas av polisen.

11:46 – Polisen lyfter upp och springer iväg med vänsterextremisten.

11:47 – Nordfront TV fångade kommunisten på bild:

11:55 – Nästan 800 personer tittar live på Nordfront TV:s sändning i skrivande stund.

12:01 – Två knallskott hörs i bakgrunden.

12:07 – Nu har demonstrationen anlänt till rättshuset i Tammerfors där förbudsrättegången mot Nordiska motståndsrörelsen i Finland kommer att hållas senare i år. Det kommer nu att hållas ett flertal tal på platsen.

12:12 – Pär Öberg intervjuas nu av Nordfront TV om demonstrationen och förbudsprocessen i Finland.

12:15 – Nu börjar talen.

12:55 – Nu har Petri Nordman, Johannes Murto, Juhani Keränen och Janne Moilanen från Nordiska motståndsrörelsen i Finland talat.

12:56 – Moilanen intervjuas av Nordfront TV om sitt tal och demonstrationen. Han säger att dagen varit lyckad, utan ordningsstörningar och med trevlig stämning.

13:20 – Demonstranterna ska nu gå tillbaka till samlingsplatsen. Polisen håller dock kvar demonstranterna då polisen först vill driva bort motdemonstranter som försöker blockera vägen.

13:26 – Motdemonstranterna spelar sunkig musik:

13:29 – Demonstrationen går igenom ett hav av motdemonstranter. Polisen trycker undan motdemonstranterna och stämningen hettar till något.

13:39 – Flera mindre konfrontationer kan ses i Nordfronts webbtv.

Aktivister rusar upp för en trapp för att konfrontera maskerade vänsterextremister.

En handfull angripande vänsterextremister fick smaka knytnävar innan polisen drog bort dem.

Polisen hindrar Motståndsrörelsen från att fortsätta slå på vänsterextremisterna.

13:45 – Över 1000 personer tittar just nu på Nordfronts livestream.

14:00 – Nu avslutas webbtv-sändningen och Nordfront avrundar även denna artikel. Arrangörerna meddelar att över 350 personer deltog i demonstrationen. Förmodligen kommer Nordfront TV sända webbtv från eftersamlingen senare idag, kika in regelbundet på Nordfront under dagen för att inte missa det.

Bakgrund

Bakgrunden till dagens demonstration, som hålls under parollen, ”För yttrandefriheten”, är att polisstyrelsen i Finland startat en förbudsprocess mot Nordiska motståndsrörelsen efter att folkförrädiska politiker och den etablerade pressen dragit igång en hetskampanj mot rörelsen. Polisen har under förbudsprocessen talat om att Motståndsrörelsen ”bryter mot god sed” och nyligen framkom det att polisen inte ser organisationen som kriminell, utan att problemet främst är att rörelsen är för stark och radikal.

Inför demonstrationen har bland annat Soldiers of Odin i Finland gått ut med att de kommer delta i demonstrationen. Även nationalsocialister och andra nationellt sinnade individer från Norden och övriga Europa väntas sluta upp i demonstrationen i Finland.


  • Publicerad:
    2017-10-21 12:09