FINLAND. I Tammerfors hölls under förra lördagen historiens andra öppna, i förväg utannonserade och av Nordiska motståndsrörelsen arrangerade demonstration i Finland. Antalet deltagare fördubblades i jämförelse med förra årets självständighetsmarsch i Helsingfors och 400-500 personer tågade tillsammans för yttrandefriheten.

Följande artikel publicerades ursprungligen på Vastarinta:

Vi anordnade tillställningen eftersom yrkeslögnaren Seppo Kolehmainen [polisöverdirektör för Polisstyrelsen i Finland, ö.a.] och den politiserade Polisstyrelsen vill förbjuda organisationens verksamhet i Finland. Till advokat har de valt mångkulturfanatikern Markku Fredman. Rättegången hölls under veckan på torsdag och fredag i Birkalands tingsrätt i Tammerfors. Alla nationalister och alternativmedier välkomnades att följa vår tids mest betydelsefulla rättegång.

Vi började göra reklam för tillställningen ganska exakt en månad innan själva marschdagen. Redan då var det uppenbart att massmedia skulle komma att ljuga om tillställningen och svartmåla Motståndsrörelsen inför demonstrationen. Det kom därför inte som en överraskning när morgontidningen Aamulehti försökte sprida förvirring bland demonstrationsdeltagarna genom att fräckt ljuga om att Motståndsrörelsen inte ansökt om tillstånd för demonstrationen.

Många nationalister uttryckte sitt öppna stöd för demonstrationen. Praktiskt taget alla betydelsefulla nationalistiska organisationer samt alternativmedia var på vår demonstrations sida, vilket tyder på att den nationalistiska enigheten förstärkts under den senaste tiden. Även det faktum att människor inte längre är rädda för att öppet delta i en demonstration anordnad av den för sin radikalism kända Motståndsrörelsen är ett tecken på en positiv utveckling. Den nationalistiska rörelsen växer och blir ärligare, mer enhetlig och radikalare. Endast de svaga grupper som anpassar sig till elitens vilja faller och förvandlas till en del av det politiska systemet som vill utrota vårt folk.

På lördagsmorgonen samlades organisationens aktivister och andra fränder i de lokaler som vi hyrt för ändamålet, där vi gick igenom dagens program. Med bil fortsatte vi till stadens centrum, där demonstrationen skulle börja på Laukontori klockan tolv. När vi anlände till platsen fanns där redan gott om folk, och fler fortsatte att komma hela tiden.

När alla väl var på plats började vi marschen. Petri Nordman talade om allmänna beteenderegler för deltagarna innan vi satte igång. Tåget som bestod av rader av fem personer såg märkbart längre ut än vad man i Finland är vana vid att se under liknande tillställningar. Dagen var verkligen speciell – men knappast den sista av sitt slag!

I enlighet med planerna marscherade vi från Laukontori till tingsrätten och där hölls talen. Under marschen ekade slagorden längs Tammerfors gator, där det fanns gott om åskådare. Nu vet också Tammerforsborna vilka ledande politiker och myndigheter som är folkförrädare, ty den saken klargjordes högt och väl med hjälp av slagorden.

Efter att vi anlänt till tingsrätten var det dags för talen, som hölls av Petri Nordman, Johannes Murto, Juhani Keränen och Janne Moilanen. Talen handlade huvudsakligen om dubbelmoralen i det finska politiska systemet, elitens förräderi, försöket att förbjuda Motståndsrörelsen samt yttrandefriheten i Finland. Talen togs väl emot av publiken, vilket märktes av de entusiastiska utropen.

En av de mest spridda och uppskattade bilderna från demonstrationen.

När talen var slut var vi tvungna att vänta en stund så att vi kunde packa alla tillbehör. Därefter gick vi samma väg tillbaka till Laukontori. Under tiden hade det samlats yttrandefrihetsmotståndare längs rutten, och de var ytterst sturska. Deras mod verkade dock ge vika när vårt folk närmade sig och ropade ”Saasta ulos!”-slagordet [jämförbart med ”Ut med packet”, ö.a.], varefter vänstern bjöd på lysande komedi för åskådarna. De svartklädda och maskerade ”militanta” vänsterextremisterna var ivriga att ropa sina tomma slagord, men de verkade inte vara sugna på fysiska konfrontationer trots sina blodtörstiga hot.

Under återmarschen ropade en person dödshot till aktivisten Jesse Torniainen, men sprang iväg när denne började gå mot honom. En kommunistisk transvestit försökte i sin tur ge sig på en kameraman i våra led, men transvestiten avlägsnades med hjälp av ett par slag. Senare blev en maskerad och dumdristig AFA-clown påmind om gatornas kalla realiteter vad gäller styrkeförhållanden. Annars höll sig vänsterextremisterna på ett tryggt avstånd från demonstranterna.

Ett antal knallskott kastades mot demonstrationsdeltagarna, men det verkade bara egga dem då ljudet av bomber som exploderar är som revolutionär musik i deras öron. Som exempel kan vi nämna en medelålders kvinna som efter tillställningen brett leende berömde aktivisterna för deras fina uppträdande inför de vänsterextrema hoten.


Video från demonstrationen, skapad av vår norska systersida Frihetskamps mediagrupp.

Stämningen var alltså på topp när demonstranterna åter anlände till samlingsplatsen, där köksfolket hade förberett gott om gott att äta. Vid sidan av maten och kaffet hade alla möjlighet att köpa varor från Kadulle.com. Under kvällen hölls många intressanta diskussioner om demonstrationen och den nationalistiska aktivismens framtid i Finland.

Demonstrationen visade att om nationalister samarbetar så kan vi anordna inspirerande tillställningar och få ännu fler finländare ut på gatorna. När folk inte längre lyssnar på kulturmarxisternas åsikter om hur man borde tänka, så kan den nationalistiska rörelsen skjuta i höjden rejält och utvecklas till en sann folkrörelse.

I demonstrationen fanns det också med flera nationalistiska YouTube-streamare, vars livesändningar setts av tiotusentals personer. Vi fick alltså positiv publicitet från många håll och särskilt av dem som vi vill nå – finländare som är trötta på den politiska korruptionen.

Vi vill tacka alla organisationer och deltagare för att ni deltog i demonstrationen! Detta är bara början! Tillsammans är vi starka!


  • Publicerad:
    2017-10-28 08:00