KOMMENTAR. Nyss hemkommen från demonstrationen i Stockholm vill jag ge några reflektioner.

Foto: Nordfront.se. Klicka för större bild.

Demonstrationen i Stockholm kan i korthet beskrivas som en mycket bra manifestation där vi visade systemet att vi är tillräckligt många som kan trotsa folkförrädarnas förbudshets och censur. Det var en lugn och ordnad tillställning med stort intresse från allmänheten och med god kamratskap på plats.

Protest mot demokraturen
Dagen började med att Pär Sjögren gick upp på scen och förklarade att vi inte tänker gå en meter och låta oss förnedras på det sätt som regeringen vill. Vad som hänt var att Nordiska motståndsrörelsen hade nått en muntlig överrenskommelse med polisen om en specifik marschväg som var rimlig för ett parti som ställer upp i val och vill nå ut till presumtiva väljare.

Men denna marschväg ändrades efter att polisen fått ”order från högsta ort”. Vilka som var ”högsta ort” ville polisen inte berätta, men det var fullkomligt uppenbart att direktivet kom från regeringen. Alltså politikerna som vi ville demonstrera mot. Vad skulle man ha kallat det för om de styrande i Ryssland förbjudit oppositionen att protestera mot själva regimen? Ja, just det, valfusk, diktatur, totalitärt samhälle etc.

Istället för att gå runt i en fyrkant och nå ut till i princip inga alls, och låta oss förnedras som regeringen vill, så valde vi att stanna kvar och hålla mötet direkt på plats. Likt i Göteborg så valde vi att göra på vårt eget sätt. Polisen kommer förmodligen bli varse om fler överraskningar i framtiden så länge man låter regeringen detaljstyra myndighetens arbete.

Många på plats
Cirka 450 personer, inklusive sköldbärare och funktionärer, var på plats under mötet. Lägg även till de cirka 40 000 visningar på vår direktsändning (fördelat på två olika livestreamer) och all medial uppmärksamhet kring mötet.

450 personer anser jag vara en rimlig, och dessutom bra siffra med tanke på förutsättningarna. Då tänker jag kanske inte framförallt på hur polisen har betett sig – även om detta kanske också spelar in – utan snarare på mötesfrekvensen under året

Det här är inte direkt Nordiska motståndsrörelsens första möte under året utan sedan i maj har vi hållit större möten i Ludvika, Kungälv, Boden, Almedalen samt Åbo nu bara en vecka innan demonstrationen i Stockholm. Lägg även till att hårdlanseringen för Stockholm skedde först efter att Åbo-demonstrationen var klar, alltså en vecka innan.

Det är nu dessutom valkampanjstider och med den höga mötesfrekvensen, från alla organisationer, är det självklart att denna marknad blivit något mättad. Därmed försvinner en stor del av ”svansen” som annars brukar dyka upp.

Så 450 personer är i det sammanhanget en bra siffra. Jag noterade även att många ungdomar var på plats, betdyligt fler än vanligt. Det bådar minst sagt gott inför framtiden.

Båtaktion, tal och mingel
En spektakulär sak under dagen var båtaktionen utanför Sveriges riksdag med inspelat tal av Simon Lindberg. De som inte kunde närvara på denna aktion fick dock höra på bra och kraftfulla tal på plats under vårt möte. Tiotusentals människor har hört på tal som på ett bra sätt förklarade hur totalitärt Sverige har blivit och hur förrädarna i regering och riksdag skor sig på folkets bekostnad och utövar förbud mot dem som ifrågasätter deras förräderi.

Själv uppskattade jag alla samtal på plats och i efterhand är jag nästan glad åt att eftersamlingen blev på samma plats så att man fick en chans att prata med alla som var där. Valkampanjen har varit en stressig period för många av oss och då hinner man kanske inte alltid med att ha några längre samtal med kamrater. Det här var den första stora sociala aktivitet på bra länge, så det var nog uppskattat av många.

Foto: Nordfront.se. Klicka för större bild.

Motståndsrörelsen höll ordning, motdemonstranter gjorde bort sig
Mötet var lugnt och ordnat, men det var inte tack vare polisen eller extremvänstern utan tack vare Nordiska motståndsrörelsens förmåga att upprätthålla disciplin.

Vänstergrupper samlades en bit bort och skrek ramsor med gälla stämmor, utan att för den skull lyckas störa mötet på något sätt. Själv blev jag ändå lite imponerad av att de kunde skrika samma ramsor, i samma tonläge och takt, under tre timmars tid. Hängivenhet, eller bara ett tecken på att de är mycket störda individer?

Hursomhelst så slog desperationen in när de inte på något sätt lyckades störa mötet, vilket slutade med att polisen attackerades. De våldsbejakande extremisterna från vänstern har av massmedia naturligtvis kopplats samman med Nordiska motståndsrörelsen.

På plats bland motdemonstranterna fanns även Alice Bah Kuhnke och Jan Björklund som båda visade sitt förakt för den demokrati de säger sig värna om. Dessa representanter för ”demokratin” vill inte att Nordiska motståndsrörelsen ska få ta del av mötesfriheten, eller att mötet inte ska äga rum där det finns presumtiva väljare. Som talare känns det tacksamt när landets politiker bekräftar allt det man precis har hävdat om dem.

Motdemonstranter

Summering
Mötet var lyckat och förlöpte lugnt och ordnat, vilket, med demonstrationen i Göteborg i åtanke, kanske var det som behövdes i detta fall. Vi fick ut vårt budskap till tiotusentals svenskar och står raka i ryggen. Nu fortsätter valkampanjen i Ludvika, Kungälv och Boden där det kommer att hållas nya möten.

Mötet i Stockholm kommer att diskuteras mer utförligt i Radio Nordfront under morgondagen och i dagarna kommer fler artiklar, bilder och filmer att publiceras.

Tack alla som var på plats!


  • Publicerad:
    2018-08-25 23:39