USA För första gången sedan coronahysterin började är över hälften av amerikanerna som avlider av coronaviruset vaccinerade. Myndigheterna rekommenderar ändå nya boosterdoser och hävdar att den största riskfaktorn för att dö av viruset är att vara ovaccinerad.

I USA har en trend observerats där andelen vaccinerade som dör av coronaviruset stigit stadigt i några månader. Washington Post skrev i april i år att de vaccinerade utgjorde 42 procent av de som avlidit av viruset. Den 23 november publicerade samma tidning en artikel med rubriken ”Covid is no longer mainly a pandemic of the unvaccinated. Here’s why”. I artikeln konstaterar man att andelen av de avlidna som är vaccinerade nu har stigit till 58 procent

Mer boosterdoser lösningen på problemet

Enligt Anthony Fauci, chef på National Institute of Allergy and Infectious Diseases är mer vaccin receptet för att få ner antalet döda. Fauci, som ska pensionera sig i december, använde sin sista presskonferens för att marknadsföra omikron-specifika vacciner. Från Vita Husets talarstol kom han med en sista uppmaning till amerikanerna.

— Det sista budskapet jag ger er från detta podium är att snälla, för er egen säkerhet, för er familjs säkerhet, ta ert uppdaterade covid-19 vaccin så snart ni är berättigade till det.