FINLAND. En man hotade under måndagen polis och ambulanspersonal med en giftig orm i Finland.

Under måndagen fick finsk polis och ambulanspersonal uppleva en aningen ovanlig incident. Det hela utspelade sig efter att ambulans tillkallats till en bostad. När personalen väl anlände möttes de av en mycket aggressiv man som hotade dem med att han skulle kasta en mycket giftig orm på dem.

Då ambulanspersonalen kände sig hotade valde de att tillkalla polis. När polisen anlände hotade mannen även dem med ormen. Istället för att låta situationen eskalera valde polisen att spärra av lägenheten och förde samtal med mannen via telefon. Under samtalet fick man även veta att det i bostaden fanns ett stort antal giftiga ormar. Polisen lyckades dock gripa mannen men hur detta exakt gick till är i nuläget oklart.

Efter att mannen gripits genomförde polisen en husrannsakan i bostaden varpå man kunde hitta ett flertal ormar i terrarium. Varför ambulans tillkallats till platsen vet man i nuläget inte. De i lägenheten funna ormarna omhändertogs av polisen och mannen är nu misstänkt för olaga hot och våld mot tjänsteman.

Källa:
Mies uhkasi ensihoitajia myrkkykäärmeellä – asunnosta takavarikoitiin neljä muutakin vaarallista matelijaa


  • Publicerad:
    2018-04-17 14:10